2022.03.16.TomiSpark

Így fejlődött az iPhone 15 év alatt

2007 egy igazi mérföldkő volt a mobiltelefonok történetében. Abban az évben egy teljesen új korszak kezdődött meg, miután az Apple bemutatta első saját telefonját, amely úttörőnek bizonyult, és jelentősen meghatározta a piacot.

Bár korábban is voltak ígéretes kísérletek az érintőképernyős telefonokkal kapcsolatban, az iPhone bemutatkozásáig, ez csak egy nagyon távoli álomnak tűnt abban az időszakban, amikor a mobilokkal kapcsolatban még nem volt általános elvárás, hogy internetképes legyen.

Az almás cég a számítógépekkel kapcsolatban is képes volt jelentős innovációkra, Steve Jobs munkásságának pedig egyik utolsó nagy dobása volt az iPhone piacra dobása. Annak idején a készülék fejlesztése a Project Purple, vagyis a Lila Terv név alatt futott, a munkát még 2004-ben kezdték, amit az AT&T vállalata teljes mértékig támogatott cserébe a későbbi kizárólagos forgalmazásért az Egyesült Államokon belül.

Mindez akár rosszul is elsülhetett volna, ám a projekt végül hatalmas sikerrel zárult, a telefon pedig az Apple egyik zászlóshajójának számít. Az azóta eltelt időszakban folyamatosan fejlesztették a termékcsaládot, jelenleg pedig a 13-as szériánál járunk. A vállalat eszközeivel foglalkozó AppleClear egy igazán látványos videóval emlékezett vissza a kezdetekre, így egy felvételen látható a 2022-ig bemutatott összes készülék.

Ha ehhez hasonló tartalmakra vagytok kíváncsiak, akkor látogassatok el a Tesztfázis Instagram-oldalára.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram