2023.10.01.TomiSpark

Ha szereted az origamit, akkor ezeket a csatornákat imádni fogod!

Néhány internetes tartalomgyártó igazán magas szinten űzi, papírhajtogatás japán megfelelőjét, látványos alkotásaikhoz pedig könnyen érthető tutoriálok tartoznak, így akár mi is készíthetünk extrém papírrepülőket, könyvjelzőnek használható sárkányokat vagy dobócsillagokat. Mutatunk pár csatornát, amelyek ötleteit érdemes otthon is tesztelni.

Rengeteg kreatív tartalom található a különböző internetes platformokon, így nem meglepő, hogy az Instagramon és a YouTube-on elképesztő sok videót töltöttek fel az origami témakörében. Ezzel foglalkozik az Origami Library nevű csatorna is, amelyet a népszerű videómegosztón két éve regisztráltak, azóta pedig elég nagy népszerűségre tettek szert az Instán is.

Utóbbin láthatóan jobban rákattantak az emberek, hiszen már 879 ezer követővel rendelkeznek, de a YouTube-on is összeszedtek 90 ezer feliratkozót. Egyik legnagyobb vonzerejük, hogy minden nap töltenek fel új tartalmat, továbbá látványos alkotásaik elég sokfélék, így aki egy kicsit is érdeklődik a téma iránt, szinte biztosan megtalálja a kedvére valót.

A fenti videóban például egy egészen extrém papírrepülőt hajtogattak össze, de alább látható, hogy akár lakásdísznek is tökéletes 3D modelleket is készítenek, ezeknek a folyamatát pedig rövidke videók formájában mutatják be, így ha valaki kedvet kapott, bármikor megpróbálkozhat velük.

A csatorna YouTube-on található változatán egyébként tematikusan találunk lejátszási listákat, itt pedig az említett kategóriákon túl pedig láthatjuk, hogyan készíthetünk magunk is egyedi pörgettyűket, csillagokat, rózsákat, gyűrűket, nindzsa fegyvereket, tolltartókat, ünnepi díszeket, könyvjelzőket, tankokat, mandalákat, állatokat, kockákat, esetleg virágokat.

Extrémebb változatok

Aki némileg izgalmasabb dolgokra vágyik, azoknak is tudunk ajánlani még két csatornát. A kínai 123 Paper Planes ugyan csak 35 ezer feliratkozóval rendelkezik, de ha valaki látványos, valóban működő és elképesztő kinézetű bumerángokat vagy repülőket hajtogatna, azok élvezni fogják az olyan videókat mint, az alábbi.

Ezen a helyen hetente többször is megosztják a különböző ötleteket, amelyek elsősorban az origami és a papírrepülők szerelmeseit hivatott megszólítani.

Mint az látható sokszor mások ötleteit összegzik, többek között az origamival elég nagy hírnévre szert tevő Jeremy Shafer tartalmait. A kaliforniai férfi fantasztikus alkotásokat készít, tehetségét pedig a nézők is elismerték, hiszen 2010 óta 621 ezer feliratkozót szerzett, miközben videóit eddig már 262 milliónál is többen látták. Mindez nem véletlen, az 50 éves művész már jó kiismerte magát a YouTube-on, ahol négy csatornával is rendelkezik, ezek a Jeremyevents, a JeremyShafervariety, a Simple Balloon Animals, illetőleg a JeremyShaferOrigami, melyek közül utóbbi a legnépszerűbb.

Ezen a helyen részletekbe menően oktatja, hogyan készülnek el az általa megálmodott különleges modellek, amelyeket sokszor a népszerű játékok vagy sorozatok ihletnek meg.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram