2022.08.27.TomiSpark

Így fejlődött a Mario Kart 30 esztendő alatt

1992-ben jelent meg először a legendás Super Mario gokartos verziója, amivel az alkotók történelmet írtak. Mutatjuk miként változott a játék az évek során.

A Nintendóra készült játékok közül jó néhány darab vált legendássá, így például a Mario Kart is, ami idén ünnepli 30. születésnapját. Az első kiadás még az SNES-re jelent meg, a fejlesztésért pedig az a Shigeru Miyamoto felelt, aki korábban több sikeres cím létrejöttében is szerepet vállalt.

A gokartos verzió alapját valójában még az 1990 novemberében megjelent F-Zero adta, ami szimpla egyszemélyes játék volt, ebből akartak egy multiplayer változatot készíteni, végül a próbajelleggel betett Super Mario figura adta meg a helyes irányt, a többi pedig már történelem. A Mario Kart végül a platform legnépszerűbb elemévé vált, és egészen mostanáig minden variációt beleszámítva összesen 10 változat jelent meg belőle. Az utolsó, a Home Circuit 2020-ban került ki, az alábbi videó pedig tökéletesen a lényeget.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram