2022.11.30.TomiSpark

Igazi cukiság akadt a kezünkbe – CATEAR L400

Az egyedi dizájnnal megáldott gamer termékekre még mindig nagy az igény, ám a legmárkásabbak nem olcsók, mi viszont nemrégiben kölcsönbe kaptunk egy olyat, ami nem túl drága és igazán szerethető.

Ahogyan arról korábban már mi is írtunk a cicafüles fejhallgatókra továbbra is jelentős kereslet mutatkozik, ebben a szegmensben pedig a Razer Kraken Kitty nevű eszköze a legkeresettebb. Ebből néhány hete kijött egy vadonatúj verzió, a V2 Pro, aminek egyik legnagyobb előnye, hogy többéle állatos fülecskét kínálnak hozzá, amit a felhasználó kedvére cserélgethet. Mindez jól hangzik, de nem biztos, hogy mindenki megengedhet magának egy ilyen játékszert, ebben az esetben pedig megpróbálhatunk más, alacsonyabb áron lévő alternatívák után nézni.

Aki esetleg az utóbbira adná a fejét, vagy csak szimplán nem rajongott a Razer újdonságáért, annak most tudunk mutatni egy olyan ajánlatot, amin érdemes lehet elgondolkodni. Pár héttel ezelőtt kaptunk egy L400-as jelölésű fejhallgatót a SmartDiszkont jóvoltából, amit alaposan leteszteltünk. A durván 9000 forintos terméket a gyártó fehér, rózsaszín, piros, halványkék és fekete színekben készítette el, nekünk pedig a feketét adták át. Ezt már a dobozon lévő képek is tükrözik, ami nem hátrány, hiszen így nem fordulhat elő az, hogy valaki rosszat vett le a polcról, elég egyértelműen jelezték, mit tartalmaz.

A csomagolás egyébként főként a sablonos információkat tartalmazta, valamint néhány cicatappancsot is rányomtattak, ami a fülesen is megtalálható. Belül műanyagnak és papírnak a keverékét találjuk, az eszköz mellé pedig egy hajtogatott használati útmutatók kapunk, amit érdemes átböngészni az elején, megspórolva ezzel néhány kellemetlenséget a funkciók miatt. A fejhallgató egyébként kiválóan volt rögzítve és ami kellemes, hogy a visszacsomagolás sem okozott nagyobb gondot.

Az eszköz alapvetően kellemes a szemnek, pont annyira van aranyossá téve, amennyire egy ilyen terméktől elvárná az ember, ez pedig természetesen a füleknek köszönhető legnagyobb részben. Az említett részeket stabilan rögzítették a fejpánton, a rajta lévő borítás miatt viszont kikapcsolt állapotban ezek csak fehérnek tűnnek.

Használat közben egy kényelmes terméket kap az ember, ráadásul könnyen pozicionálható mindkét oldalt, amiatt viszont kicsit hiányérzetünk volt, hogy a fülpárnák nem forognak, mint sok más hasonló változatnál. Tekintve azonban, hogy az egész cucc még így is rugalmas volt, ezt hamar meg lehet szokni, és van még pár pozitívum, amiért hamar megkedveli az ember.

A dizájn leglényegesebb eleme a világítás például egészen jól sikerült, és nem is automatikus, vagyis magunk dönthetünk arról, villogjanak-e a cicafülek, vagy sem. Ezzel kapcsolatban a színösszeállításért és a fényerőért is plusz pont jár, hiszen kellemesnek mondható, ugyanakkor a színeket magától váltogatja, ebbe sajnos már nem tudunk belenyúlni.

Ráhatásunk a jobb oldalon található gombokkal csak a szokványos funkciókra van. A felsővel indítani és megállítani tudunk, a másodikkal előre léptetni lehet vagy a hangerőn emelhetünk, a harmadikkal ugyanez a helyzet csak fordítva, a negyedikkel pedig bekapcsolni és kikapcsolni tudjuk, valamint a hívások is ezzel kezelhetők. A fizikai gombok felett egy SD kártya helyét találjuk, alattuk pedig egy USB-C kábelt lehet csatlakoztatni, ami főként a töltés miatt fontos, de még egy jack-bemenetet is elhelyeztek rajta, így vezetékkel is használható.

Ha erre nem lenne igény, akkor sincs gond, mert egy töltéssel a gyári adatok szerint hat órát bír ki, ami nagyjából fedi a valóságot tapasztalataink szerint, legyen szó játékról vagy zenehallgatásról. Utóbbihoz egyébként abszolút megfelelt, bármilyen egyéb beállítás eszközölése nélkül is megállta a helyét, laptoppal, PC-vel és telefonnal együtt is. A mély basszussal szintén jól elboldogult, de játék közben sem panaszkodtunk rá sokat. Az ígért frekvenciaválaszt is teszteltük, hiszen elvileg 20000Hz a maximum, amit tud, de valójában 16000-nél volt a vége, szóval alapvetően nem produkált kiemelkedő teljesítményt, a célnak viszont megfelel, így az árát valószínűleg megéri ebből a szempontból.

Komolyabb negatívumként igazából egyetlen dolgot tudunk kiemelni, az pedig a beépített mikrofon, hiszen ilyennel is rendelkezik. Az erőssége nem mondható túl jónak, gaming és telefonálás közben sem hallottak minket igazán jól, vagyis aki jó minőségű mikrofonnal ellátott terméket szeretne, annak nem ez lesz a jó választás, vagy vehet egy plusz kiegészítőt hozzá, de másban nem tudnánk nagyon rosszat mondani rá.

Ár: 8990 Ft

A terméket köszönjük szépen a SmartDiszkont áruházának!

Megtetszett? Vásárold meg!
Webshop felkeresése
7
/10
Ár/érték
Összegzés

Nem ez a világ legjobb fejhallgatója, de ha valaki cicafülesben eszközben gondolkodik és nem szeretne rá több tízezer forintot kiadni, akkor az L400-as nem lesz egy rossz választás. Természetesen kompromisszumokat kell kötni néhány dologban, viszont cserébe kapunk egy egészen jó hangzást és nem mellesleg egy aranyos dizájnt, amire egyre nagyobb igény mutatkozik.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram