2022.03.30.TomiSpark

Hasznos és olcsó - Smart Band M6

Egyre több okosóra, és aktivitásmérő van a piacon, ám az általuk hozott tudás néha elég sokba kerül, a néhány ezer forintos termékek pedig a legtöbb esetben nem érik meg az árukat. Mutatunk egy olyan eszközt, ami egészen meggyőző volt a tartós tesztünk alatt, az ára pedig abszolút megfizethető.

A kevésbé márkás termékekről a legtöbbször nincs túl jó véleménye az embereknek, főként, ha egy olyan technikáról van szó, amiért a nagyobb gyártók igazán borsos árat kérnek el a felhasználóktól. Kivételek persze mindig vannak, igaz nagy csodát soha nem kell várni az olcsóbb eszközöktől, de lehet, hogy épp egy ilyen lesz valakinek a megfelelő választás. A Smart Band M6 típusú aktivitásmérőre ez például igaz, amennyiben egy jó áron lévő, és egyszerű kiegészítőt keres valaki a sporttevékenységei mellé.

A Smartdiszkont által biztosított kütyü csomagolása, szinte teljesen megegyezett a Xiaomi kísértetiesen hasonló termékével, így a dobozon itt is feltüntették a legfontosabb funkciókat. Mivel egy aktivitásmérőről beszélünk, így minden olyan dologgal rendelkezik, amik a sporttevékenységek során kisegíthetnek minket, a Smart Band ugyanis lépést számál, oxigénszintet mér, figyeli az alvásunkat, számolja az elégetett kalóriákat, a megtett távolságot, úszás közben is használható 50 méteres mélységig, és még sok más olyan funkciót tud, amivel segíthet minket a nagyobb fizikai aktivitás közben.

Ezek manapság már tényleg alapnak számítanak egy hasonló eszköz esetében, ami viszont kifejezetten jól hangzik a körülbelül négyezer forintos árért cserébe, hogy mágneses töltéssel rendelkezik, valamint az IOS, és Android alapú telefonokkal is képes kommunikálni. Mivel a készülék nem volt maximumra töltve, így első dolgunk volt megetetni, ám az ehhez használható mágnesnek megvolt a maga előnye és a hátránya is.

Korábban kaptunk már egy hasonló tulajdonságokkal rendelkező kábelt, ami eléggé stabil volt, itt viszont érdemes odafigyelni, hogy tényleg jól illeszkedjen a csatlakozó a megfelelő töltés érdekében. Ez a hiba leginkább abból fakad, hogy nagyon rövid a vezeték, ugyanakkor az árat tekintve ez talán megbocsátható. A töltési időre körülbelül 2 órát mondtak eredetileg, ami teljesen igaz volt, akárcsak a 2-3 napos működési idő, szóval ezzel a részével már nem volt gond.  

Önmagában nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy az M6-os a külsejét tekintve gyakorlatilag teljesen ugyanolyan, mint a Xiaomi Mi Band 6, tudását tekintve viszont egyértelműen vannak jelentős különbségek, elég csak a képernyőt említeni például. Noha kapunk egy egészen barátságos méretű AMOLED kijelzőt, amiről egészen könnyen leolvashatók a feliratok, csak az alatta lévő érintő gombbal tudunk irányítani. Mindez elég szerénynek tűnik, de egyrészt minden érintésre gyorsan reagált, másrészt a használati utasításban találunk, egy QR-kódot, amin keresztül a Smart Band M6 hivatalos alkalmazását is megtaláljuk, ezzel pedig sokkal kényelmesebbé válik a használata.

Ami még problémás lehet, hogy az applikáció elég furán lett visszafordítva magyarra, az alapvető adatok megadása után azonban elég könnyen rá lehet jönni a dolgokra és ez még fejlődhet is a jövőben. A futáshoz, és a kerékpározáshoz térképet is tartalmazott, de akár a futópados valamint a szobakerékpáros mozgáshoz is beállíthattuk. Az értékek folyamatos figyelése mellett egyéb célokat is kitűzhetünk, szóval ezekért jár a plusz pont. Ugyanez a helyzet a háttérrel is, ha ugyanis megunnánk a gyári témákat, akkor az appon keresztül saját háttérképet is beállíthatunk.

A fontosabb adatok jelentős részét egyébként az eszközön is láthatjuk. Amennyiben az egyes funkciókat akarjuk kiválasztani, akkor hosszan, ha pedig csak váltani akarunk köztük, akkor röviden kell megérintenünk az alsó panelt. Itt többek között a telefonunkra érkező üzenetekről is kapunk visszajelzést, vagyis ebben sem marad el a többi készüléktől, de ugyanúgy alkalmazható karóraként, láthatjuk az időjárási adatokat, válthatunk a zenék között, vagy kezelhetjük a hívásokat is, ami azt jelenti, hogy a hátrányok ellenére egy igazán jó kiegészítője lehet az okostelefonunknak.

Ez főleg akkor igaz, ha elég aktívak vagyunk, mivel az eszköz hátulján található szenzorok alapvetően helyes értékeket mértek, tehát sportolás közben tényleg jó szolgálatot tett. Mi főleg futás, focizás és kosárlabdázás közben próbáltuk ki, ezekben az esetekben pedig nem volt rá panaszunk, ráadásul a kényelmi szempontokkal sem volt gondunk, mivel a csuklópántot könnyű volt felvenni és intenzívebb mozgás közben is a helyén maradt. Igaz, hogy némileg butább a márkás okosórákhoz képest, de aki kevéssel is beéri, és nem állandó használatra keres ilyet, az mindenképp jól járhat vele.

Ár: 3990 FT

Ár/Érték: 10/7

A terméket az alábbi linken lehet megrendelni:

Megtetszett? Vásárold meg!
Webshop felkeresése
7
/10
Ár/érték
Összegzés

Mivel úgy néz ki, mint a Xiaomi gyártmánya, így igazából egy replikáról van szó. Ettől függetlenül elég menő a dizájn és ugyan kevesebbet tud a márkásabb társánál, még ezekkel együtt is tökéletes választás lehet egy olyan személynek, aki nem szeretne nagyobb összeget kifizetni, viszont fittebbé akar válni és hasznát venné egy megfelelően funkcionáló aktivitásmérőnek.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram