2021.10.06.TomiSpark

Ne törd magad - BeeGeek USB kábel

Az USB kábelek már az életünk részévé váltak, de amennyit használjuk ezeket, körülbelül olyan gyorsan váltogatjuk őket. A mágneses verzió viszont megoldja az alapvető gondokat és tartósabb terméket ígér.

A töltő vagy adatátviteli kábeleket elég sűrűn szokták cserélni, mert nem éppen a legtartósabbak, ugyanakkor mindenkinek szüksége van rá és tulajdonképpen már az eszközök nagy részéhez ezt használjuk, ezért nem lehet elmenni a jelentőségük mellett. A sokrétű és egyre nagyobb mennyiségű használatból fakadóan viszont következik az is, hogy gyengül a minőség, előbb-utóbb pedig elszakad, vagy eltörik. Ebben az esetben azonban jóval kevesebb esély van rá, ráadásul úgy, hogy egy menő terméket használhatunk.

A BeeGeek gyártmánya egy méteres és mágneses, pont ott, ahol a leginkább előjön a probléma, vagyis a kábel tövénél, plusz máshol is sikerült megerősíteniük. Ehhez már csak plusz adalék, hogy színes és világít is. Ami minket illet, tesztelésre a fekete színűt kaptuk, ezen kívül még piros, kék, arany és szürke színekben kapható. A doboz kellemes tapintású volt, nem bonyolították túl, ízlésesen lett tálalva és egyszerűen bontható volt.

A műanyag dobozba csomagolt termékhez kiegészítőként járt egy kisméretű tépőzáras kötöző. Ez hasonló ahhoz, amit általában a notebook-ok töltőire szoktak gyárilag rakni, hiszen így könnyebb tárolni és kevesebb az esélye, hogy eltörik az eszközünk. A mi esetünkben erre két okból is kevés esély van.

Egyrészről a mágneses vég lényege, hogy ne törjön a kábel a tövénél, általában ugyanis a felhasználók részéről ez okozza a legnagyobb gondot és ezért is válik igazán fogyó eszközzé. A másik a cipőfűzős szigetelés, ami igazából nylon harisnyának számít hivatalosan, de mutassanak valakit, akinek nem egy fűző fog az eszébe jutni erről első látásra.

A terméket telefonnal és fülhallgatóval teszteltük, számítógépre, notebookra, valamint hagyományos áramforrásra rá dugva. Mindegyik esetében jó volt, a telefont például hamarabb felismerte, mint a gyári kábellel, ami igazán jónak mondható egy ilyen termék esetében, főleg ha az árát nézzük és azt, hogy mit kínál. 

Ami viszont a legfontosabb: a mágneses vég pedig elég szépen tartja magát, igaz, ha a lednél akarjuk hajtogatni, akkor elég könnyen engedi magát és bontja a kapcsolatot. Az USB-C ilyenkor is benne maradt a telefonba és a fülesben is, viszont ha újra akarjuk csatlakoztatni, akkor érdemes a hűtő mágnesnél ismert határozottsággal közelíteni. Az esetünkben ugyanis egy Huawei P30 és egy P20 volt a segítségünkre, itt pedig az óvatosság nem mindig vezetett eredményre.

Az, hogy lecsatlakozik-e, vagy egyben jön ki az eszközből, az főleg attól függ, milyen irányban húzzuk. Oldalra a mágnes engedi magát, pont úgy, ahogy azt tennie kell ebben az esetben, míg, ha hosszában próbálkozunk, akkor simán kihúzzuk és kész.

A mágnás egyébként extra erősnek számít állítólag, ám ez normális használat közben maximum annyiban vehető észre, hogy nem jön szét azonnal, persze azt azért ne várjuk, hogy odacsípi az újjunkat. Amennyiben viszont két kézzel próbáljuk meg szétszedni és összeereszteni, akkor azért érezhető, hogy van ott energia.

Ár: 4280 FT

Ár/Érték: 10/7

9
/10
Ár/érték
Összegzés
Bár csak egy sima kábelről beszélünk ez sokkal több annál. Ennek ellenére az ár egy kicsit soknak tűnhet elsőre, ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ez nem fog eltörni 1-2 hónap használat után, így megéri befizetni rá. Egyszerű, nagyszerű, hasznos, a kivitelezése elég menő, a rajta lévő méhecske pedig igazán barátságossá teszi.

Az árát nézve nem olcsó egy sima kábelhez képest, ám ez sokkal többet tud annál! Az egyik legszerethetőbb termék, amit az utóbbi időben a kezünkbe kaptunk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram