2022.01.25.TomiSpark

Ennyit fejlődtek az F1-es játékok a Codemasters gondozása alatt

2009 nem ma volt, ez pedig könnyen észrevehető, ha összevetjük a legutóbbi 13 kiadást. Lássuk hogyan változtak a dolgok a Formula-1 hivatalos játékával kapcsolatban bő egy évtized alatt

Bár az első formaautós játékok igazából már a 70-es évek végén megjelentek, 1995-ig kellett várni az első olyan kiadásra, mely az F1 hivatalos logója alatt jelent meg. Az évtized második felétől kezdve már a szezononkénti szimulációk is elérhetővé váltak, és ez a tendencia elég sokáig így is maradt. Az új évezred elejére ugyanis az Electronic Artshoz kerültek a jogok, egészen 2003-ig, onnantól pedig a Sony vette át a szerepüket. A cég egészen 2006-ig rendelkezett kizárólagos licenccel a Formula-1 játékainak elkészítésére.

Ezt követően viszont jött egy két éves szünet, 2009 óta azonban megállás nélkül, minden esztendőben érkezett egy vadonatúj kiadás a Codemastersnek köszönhetően. Ennek sokan örültek annak idején, hiszen a Sony időszakában mindenképpen be kellett szereznie egy PlayStation konzolt annak, aki játszani szeretett volna a sportág hivatalos játékaival, ám az új érában ez is megváltozott és 2010 óta már többek között PC-n is elérhetőek lettek.

2021-től ismét egy új korszak indult, hiszen az EA megvette a Codemasterst, aminek egyik első lépése volt, hogy az F1 2019 és az F1 2020 az EA Playen is megjelent, a legutóbbi 2021-es game pedig már az EA Sports brand alatt futott.

A Game Evolutions nemrég egy nagyszerű összeállítást készített a Codemasters és az EA által kiadott játékokról, amin kiválóak látszik, milyen óriási különbség van a 13 évvel ezelőtti és a tavalyi verzió között.

https://www.youtube.com/watch?v=HI-Gg7_LLj8
Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram