2022.08.03.TomiSpark

Elkészült a James Webb űrtávcső házi változata

Kemény fába vágta fejszéjét egy YouTuber, aki úgy határozott, hogy elkészíti a sokak által csodált eszköz kicsinyített verzióját. A legmeglepőbb, hogy a makett működőképes.

Érdekes dologra irányította rá a figyelmet nemrégiben a Gizmodo. A portál felfedezett egy olyan videót az interneten, melyben az alkotó elkészítette a NASA James Webb névre hallgató távcsövének miniatürizált változatát.

A Cellar Nerd nevű csatorna egyik házigazdája úgy határozott, hogy épít egy makettet, ehhez pedig az Amazonról vásárolta meg a szükséges alkatrészeket, így például a jellegzetes tükörsort is, majd rétegelt lemezekből, egy fűrész segítségével készítette el az alkotást.

A pontosság kedvéért az Autodesk Fusion 360 szoftvert hívta segítségül, hogy a mintázat is megfelelő legyen, a középen látható rész viszont valójában egy képernyő, miután egy laptop kijelzője került a hátuljára, így az eredeti James Webb által készített, és a földre már visszaküldött képeket is képes megjeleníteni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram