2022.04.27.TomiSpark

Eldőlt: Elon Musk mégis megveszi a Twittert

A hónapok óta tartó találgatásoknak elvileg vége, mivel az ismert üzletember ajánlatát elfogadták. A hírek szerint 44 milliárd dollárért szerezheti meg a népszerű közösségi oldalt.

Ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, a Tesla vezére komolyan elgondolkozott azon, hogy megvenné a Twittert, melyet maga is előszeretettel használt. Elon Musk nemrégiben 9,2%-os részesedést szerzett a cégben, több mint 3 milliárd dollárért cserébe, ám ezzel még korántsem elégedett meg.

A végső célja az volt, hogy birtokába kerüljön a rövid bejegyzésekről elhíresült oldal, és úgy tűnik sikeresen véghez viszi tervét. A CNBC értesülései szerint a vállalat már megerősítette, hogy az igazgatótanácsuk rábólintott Musk ajánlatára, így ennek megfelelően  részvényenként 54,20 dollárért megvásárolja a céget.

Állítólag ez volt az üzletember utolsó ajánlata, hiszen már korábban is megkísérelte a felvásárlást, ám azt nem mondhatnánk, hogy zökkenőmentesen haladtak a dolgok. Összességében 44 milliárd dollárjába kerül ez majd, amihez 25,5 milliárdot bankok segítségével teremt elő, ez pedig a hírek alapján a legnagyobb hitellel történő vásárlás a tőzsdei cégek történetében.

A tranzakció híre egyébként jótékony hatással volt a Twitter-részvényekre, mivel azok hétfőn 6,3%-os emelkedést mutattak a pénteki záróértékekhez mérten.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram