2022.04.17.TomiSpark

Elon Musk megvenné a Twittert

Miután komoly részesedést vásárolt a cégből, most annak felvásárlásán töri a fejét a Tesla alapítója. Amennyiben hinni lehet a híreknek, Musknak határozott elképzelései vannak a közösségi oldallal.

Régóta hűséges felhasználója a Twitternek Elon Musk, aki úgy érzi eljött az idő a változásra, ezért vélhetőleg nem fog megelégedni a nemrégiben megszerzett 9,2%-os részesedésével. A Techcrunch információi szerint a részvények megvásárlásakor, több mint 3 milliárd dollárt fizetett ki az 50 esztendős vállalkozó, valamint a Twitter igazgatótanácsához is csatlakozott.

Utóbbi azért is fontos, mert a hírek alapján Musk egy konkrét ajánlatot tett a felvásárlásra, amiben feltételként szerepelt, hogy magáncéggé alakítanák a Twittert, de a szólásszabadság érdekében lazítana a tartalmi korlátozásokon is. Amennyiben ezek nem valósulnának meg, visszavonhatja ajánlatát és a cégen belüli szerepét is átgondolja.

A célja ezzel állítólag az volt első körben, hogy a vállalat a későbbiek során meghallgassa az ötleteit, és masszívan beleszólása legyen a fejlesztésekbe, főképp, mert a SpaceX és a Tesla vezetése, valamint az egyéb projektjei mellett kétséges, hogy elegendő ideje maradna a Twitterre.

Fotók: Bloomberg/Twitter

Az ismert üzletember valójában egyébként már az év elején elkezdte bevásárolni magát, így tehetett szert a 9,2%-os részesedésre a bejelentéskor, azt azonban továbbra sem tudni pontosan, milyen tervei vannak a Twitterrel. Ami biztos, hogy a döntését, miszerint nem szeretne az igazgatótanács tagja lenni, elfogadták a vezetőség tagjai, ugyanakkor nyitva hagyják számára az ajtót.

„Azt hiszem, így lesz a legjobb. Mindig is értékeltük a részvényeseink hozzájárulását, és ez a jövőben sem lesz másképp, akár tagjai lesznek az igazgatótanácsnak, akár nem. Elon a legnagyobb részvényesünk, és nyitottak maradunk a hozzájárulására” - mondta Parag Agrawal, a Twitter vezérigazgatója.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram