2023.01.03.TomiSpark

Egyszerre hajlítható és csúsztatható kijelzővel jelentkezett a Samsung

Elképesztően látványos technológiáról tett közzé fotókat a dél-koreai gyártó, de a CES közeledtével ez talán nem is meglepő, hiszen ilyenkor a legismertebb cégek mindig igyekeznek nagyot dobni. Ezúttal a hajlítható képernyőt sikerült továbbfejleszteniük.

A hivatalos bemutatás ugyan még nem történt meg, néhány fotó azonban már elérhetővé vált a Samsung Flex Hybrid OLED névre hallgató paneljéről, ami az egyre több helyen megjelenő hajlítható kijelzők technológiáját emelheti új szintre.

A Samsung beszámolója szerint a képeken látható prototípust elsőre ugyanúgy oldalirányba tudjuk kinyitni egy könyvhöz hasonlóan, mint a Fold modelleket is, ám a turpisság abban rejlik, hogy amennyiben szeretnénk, akkor jobb oldalról csúsztatva tudjuk növelni a képernyő méretét. Ebben az esetben a készülék a 10,5 hüvelykes 4:3 képarányból egy 12,4 hüvelykes 16:10 képarányt varázsolhatunk.

Fotók: Samsung

A plusz két hüvelyknyi képernyő úgy tűnik, hogy a készülék jobb oldala alól csúszik ki, ezáltal pedig az Engadget beszámolója szerint egy kompakt táblagépet kaphatnának a vásárlók, és a hírek alapján a Samsung mással is készült ezen kívül. A portálon megjegyezték, hogy a 2023-as CES alatt a 14 hüvelykes OLED-panelből egy szélesebb, 17,3 hüvelykes kijelzővé bővíthető Flex Slidable Solo, valamint a Flex Slidable Duet OLED-re keresztelt két oldalról nyitható eszközök is debütálnak majd, így érdemes lesz figyelni rájuk.

A növelhető kijelzők piaca egyre nagyobb, ezért a különböző cégek folyamatosan kísérleteznek ezzel. A Samsung például az Intellel közösen dolgozott ki egy széthúzható képernyőt, amit még októberben lepleztek le, de november elején az LG is bevallotta, hogy egy egészen futurisztikusnak ható, nyújtható kijelzőn dolgoznak.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram