2022.11.08.TomiSpark

Nyújtható kijelzővel támad az LG

Látványos megoldással rukkolt elő a gyártó. Az általuk kidolgozott innováció révén egy olyan kijelzőt mutattak be, mely az iparágban egyedülálló módon 20 százalékkal megnyújtható. Ez a jövőben kifejezetten hasznos lehet, amikor ívelt felületekre akarnak képernyőt tenni.

Könnyen lehet, hogy hamarosan olyan anyagokra is kijelzők kerülhetek, mint például a ruhák, de tulajdonképpen bármilyen rugalmas felület szóba jöhet. Az LG legújabb vívmánya egy 12 colos, színes kijelző, amely 14 colosra növelhető és könnyedén alakítható anélkül, hogy sérülés érné.

Ez a kontaktlencsékben használt speciális szilíciumból készült, elasztikus, filmszerű hordozóra épülő anyagnak köszönhető, ami a vállalat sajtóközleménye szerint felülmúlja a jelenlegi összehajtható és feltekerhető technológiákat.

Az újdonságot az LG szabadon alakítható kijelzőnek nevezi, mivel az kihúzható, hajlítható, de a csavarástól sem lesz baja. Ahhoz, hogy minden megfelelően jelenjen meg rajta, 40 mikrométernél kisebb mikro-LED-ek állnak rendelkezésre fényforrás gyanánt, ami nagy felbontást és tartósságot tesz lehetővé, továbbá rugó alakú áramköröket használtak a megfelelő rugalmasság érdekében.

„Sikeresen befejezzük ezt a projektet, hogy növeljük a koreai kijelzőtechnológia versenyképességét, miközben továbbra is az iparág paradigmaváltásának élére állunk” - jegyezte meg Soo-young Yoon, az LG Display ügyvezető alelnöke és technológiai igazgatója, aki azt is elárulta, hogy erre a fejlesztésre a dél-koreai Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium (MOTIE) választotta ki a céget még 2020-ban.

Fotók: LG

„A nyújtható kijelző forradalmi technológiája a sokoldalúság új szintjét mutatja meg a mindennapok kihívásaihoz. Könnyedén rögzíthető az olyan ívelt felületekre, mint a bőr, a ruházat, a bútorok, az autók és a repülőgépek. Ez az egyedülálló innováció kibővíti a kijelzőben rejlő lehetőségeket a különböző iparágakban, beleértve a divatot, a viselhető eszközöket, a mobilitást és a játékokat” – írták közleményükben.

Fontos persze leszögezni, hogy a technológia most még kísérleti fázisban van, a kutatások pedig várhatóan 2024-ben zárulhatnak le. Mindez azt jelenti, hogy egyelőre még nem kerülnek rá az egyes forgalomba kerülő termékekre, néhány éven belül viszont ez megváltozhat.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram