2022.10.03.TomiSpark

Széthúzható megjelenítővel rukkolt elő a Samsung és az Intel

Amikor az érintőképernyő és annak hajtogatható verziója után azt gondolnánk, hogy nehéz újat mutatni, akkor megérkezett a két neves gyártó és bemutatott egy olyan prototípust, ami kereskedelmi forgalomban egyelőre nem kapható, viszont működőképes és nagyon ígéretesnek tűnik.

„Bejelentjük a világ első 17 hüvelykes csúsztatható kijelzőjét PC-khez. Ez az eszköz kielégíti a nagyobb képernyő és a hordozhatóság iránti különböző igényeket is” – mondta el Joo Sun Choi, a Samsung vezérigazgatója, a dél-koreai óriásvállalat és az Intel közös rendezvényén. Az eseményen a két cég közös fejlesztését leplezték le, ami egyértelműen új korszakot nyithat az asztali gépek esetében.

A Samsung eleve élen jár a jelenleg a hajtogatható érintőképernyős készülékek esetében, a széthúzható kijelzőn pedig már évek óta dolgozik az Intellel, igaz nem ők voltak az elsők, akiknek ez kipattant a fejükből. Korábban az LG felől is jöttek hírek ilyesmiről, de abból végül nem lett semmi, itt viszont egy működő eszközt prezentáltak a közönségnek.

A The Verge és a CNET hírei alapján a mostani prototípus tulajdonképpen egy 13 hüvelykes táblagép, amit 17 hüvelykes monitorrá lehet átalakítani egy csúszó mechanizmus által. Ugyanezen mutatták meg az Intel új Unison szoftverét, amelynek célja, hogy az Intel-alapú számítógépeket összekapcsolja az okostelefonokkal, így tehát akár az Apple mobiljaival is.

Az persze egyelőre még nem teljesen világos, hogy ez az átlagos felhasználók esetében hogyan működhet majd. Bár az egyértelmű, hogy a nagy teljesítményű, de ugyanakkor könnyebb és hordozhatóbb eszközökre folyamatosan megvan az igény, de konkrét felhasználási példákról nem esett szó, ahogyan arról sem, mikor kerülhet a boltokba az eszköz, ha egyáltalában ebben a formában sor kerül erre.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram