2024.02.12.TomiSpark

A Super Bowl alatt néhány reklám idén is nagyot szólt

Magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra bonyolították le az 58. Super Bowlt, ahol a Kansas City Chiefs csapata izgalmas csatában védte meg a címét, miután hosszabbításban 25:22-re legyőzte a sokáig esélyesebbnek tűnő San Francisco 49ers együttesét. A meccs sok szempontból emlékezetes marad, de nem csak a pályán történtek, hanem a szünetekben levetített különleges reklámok miatt is. Mutatunk néhány gyöngyszemet ezek közül.

A Super Bowl mára egy olyan eseménnyé nőtte ki magát, amihez több hagyomány is kapcsolódik. Ilyen például a halftime show a félidőben, ahol ezúttal Usher volt a sztárfellépő, de feltűntek mellette olyan művészek, mint Alicia Keys, H.E.R., Will.I.Am, Lil Jon és Ludacris. Szintén hagyomány sokaknál, hogy barátokkal vagy családtagokkal, ilyenkor megszokott ételekkel nézik a meccset, illetőleg azokat az egyedi hirdetéseket, amiket csak az NFL fináléjának idején vetítenek le az USA-ban. Ezek közül viszont mindig vannak olyanok, amiket még sokáig emlegetnek a rajongók és természetesen az interneten is megtaláljuk a legfelkapottabbakat.

Dunkin Donuts

A népszerű fánkot még mindig igyekeznek a lehető legfeltűnőbb módon reklámozni, ez pedig elég nagyot szólt. Az interneten rengeteg helyen megosztották és számtalan cikk született arról, hogy a kisfilmben együtt bohóckodik Ben Affleck, Jennifer Lopez, Matt Damon, az NFL már visszavonult sztárja, Tom Brady, de Fat Joe és Jack Harlow is szerepel benne. A sztori lényege, hogy Affleck szeretne betörni a zeneiparba, de a barátai nem tartják elég jónak.

Doritos

Ebben a filmben a Doritos tortilla chips márka chili és lime ízesítésű Dinamita változatát promotálják mégpedig akcióban gazdag módon. A Dina és Mita névre hallgató hölgyeket Jenna Ortega a végéig keresgéli, mivel azok a chipsért éppen üldöznek valakit. Nagyjából ennyi a lényeg, de legalább szórakoztató.

Oreo

Egy Oreo elcsavarása mindent megváltoztathat és ez a történelem fontos pontjainál is így volt a reklám szerint. Ezt elég hatásos módon ábrázolják nekünk majdnem 1:42 másodpercen keresztül, amiért elég sokat fizethettek, ha abból indulunk ki, hogy egy 30 másodperces spot 7 millió dollárba, tehát átszámítva nagyjából 2 és fél milliárd forintba került.

State Farm

Egy régi klasszikus filmvígjátékra emlékezhettek a State Farm biztosítónál, melynek reklámjában éppen az a két színész, Arnold Schwarzenegger és Danny Devito szerepelnek együtt, akik az Ikrek című film főszereplői voltak még 1988-ban. Ezúttal Schwarzenegger akcentusára húzták fel a poént, mivel a történet szerint sehogy sem képes rendesen kiejteni a neighbor (szomszéd) szót, mindig neighbanak ejti, majd ekkor megjelenik Devito.

Jön a Deadpool 3

A reklámok között ilyenkor a nagy nézettséget kihasználva filmek és sorozatok trailerei is megjelennek, így a mozirajongókra és sorozatbarátokra is gondolnak, bizonyítván, mekkora ünnep tud lenni sokaknak a Super Bowl. Így derült ki többek között, hogy visszatér a Ryan Reynolds által alakított Deadpool és Hugh Jackman Rozsomákjával is számolhatunk.

Verizon

Nem maradt ki a jól ismert távközlési cég sem a buliból, Beyoncé pedig többször is feltűnt a reklámok között. Az énekesnő ugyanis így jelentette be új albumát, a Verizon reklámjában pedig különös módokon tesztelik a cég 5G hálózatát.

Apple Music

Az almás vállalat zenei streamingje szponzorálja a félidei műsort, amelyben tehát ezúttal Usher volt a főfellépő, így erre egy plusz reklámot is ráhúztak. A sztori annyi, hogy a vezérigazgató, Tim Cook ideges, mert nem találták sehol Ushert.

Google

A keresőóriás sem maradt ki. A Google ebben a filmben a mesterséges intelligencia hozzáférhetőségét mutatja be. A Pixel 7-nél debütált MI-alapú Guided Frame funkció leírja, hogy mi van a szelfikamera keretein belül. A Super Bowlra szánt hirdetés rendezője, Adam Morse maga is vak, így megpróbálták átadni, mennyit segíthet a technológia a látássérültek számára is.

Pringles

Chris Pratt volna a Pringles dobozokon lévő fickó? Valószínűleg nem, de a nemrégiben növesztett tekintélyes bajusza alapján akár az is lehetne, a reklám pedig a színész arcszőrzetére koncentrál, meg persze a chipsekre.

Michelob

Egy elég hosszú reklám, ami kiemeli Lionel Messi zsenialitását, na pedig az NFL legendája, Dan Marino képességeit. Ezzel a tengerparton focizós filmmel a Michelob sörét hirdették.

Uber Eats

Úgy tűnik a sztárok elég feledékenyek tudnak lenni. Legalábbis a Jóbarátok színészei nem mindig emlékeznek egymásra, Victoria Beckham pedig arra, milyen együttesben énekelt, de több más fura dolog is történik ebben a reklámban, ami az Uber kiszállítási platformját hivatott hirdetni.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram