2022.03.13.TomiSpark

A Pokémon-ASMR létezik

Az agyat stimuláló videóknak számtalan fajtája létezik, ezek pedig sokakra hatnak megnyugtatóan, ám van aki pont ellenkezőleg, inkább a falra mászik tőle. Általában az ilyen tartalmak esetében nem animációkat látunk, hanem a videók készítői generálják a hangokat, de léteznek kivételek.

Az ASMR videók az elmúlt néhány évben fantasztikus sikereket értek el, és nem is véletlenül. Az elnevezés ugyanis a Autonomous Sensory Meridian Response, magyarul az önálló érzéki-idegi reakció rövidítése, tehát a lényeg, hogy bizonyos hangok kellemesen hatnak az emberre, amire sokan rájöttek.

Ma már egy nagyon népszerű kategóriaként beszélhetünk erről a különböző videómegosztó oldalakon, különösen a YouTube esetében. Van aki egy játékot birizgál és annak a hangját próbálja átadni, a macska dorombolása is ilyen lehet, de néha ennél is meglepőbb dolgokkal is próbálkoznak az egyes felhasználók.

A nézettségi adatokat látva a sikerük elvitathatatlan, igaz a rövid videók népszerűsége háttérbe szorította az ASMR-t. Ez azonban megváltozhat abban az esetben, ha egy szinte mindenki által ismert sorozatot használunk fel. Némi kutatás után ugyanis olyan videókat is találhatunk, ahol az ismert rajzfilm, a Pokémon a saját szereplőit használta fel, alább például Pikachu labdázik, de a csatornra töltöttek fel még más hasonló tartalmat is.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram