2024.01.08.TomiSpark

Hangulatos kikapcsolódás – Joyroom JR-ML05 RGB Wireless Speaker

Vezeték nélküli hangszórókból sokféle létezik, így többnyire tényleg csak a pénztárcánk és az igényeink határozzák meg, milyen darabot választunk. A Joyroom általunk tesztelt modellje például főként az otthoni szórakozáshoz és kikapcsolódáshoz lehet jó választás, miközben a lakás díszévé is válhat, de bizonyos dolgokban kompromisszumot kell kötnünk.

A vezeték nélküli hangszórók az életünk részeivé váltak, hiszen a kerti partiktól kezdve a házibulikon át egészen az otthoni kellemes szórakozásig nagyszerű szolgálatot tehetnek. A méretet, az erősséget és a külső védelmet tekintve már ránk van bízva, milyen kategóriában nézelődünk, ugyanakkor a dizájn is fontos lehet. A Joyroomnál erre is gondoltak, így a praktikus méret és kialakítás mellett audio eszközeik között több olyan is van, ami a gyári fotók alapján egy diszkógömböt imitál (például a JR-MS01 és JR-MS02 modellek), de olyanokat is találunk, ami akár éjszakai fényként is szolgálhat. Ehhez náluk a JR-ML03 és a JR-ML05 modellek közül tudunk választani, mi pedig utóbbira voksoltunk a tesztlehetőségünk során.

Ami a márkát illeti, a Joyroom még 2009-ben kezdte meg működését, azóta pedig egyre ismertebbé váltak. Termékpalettájukon sok dolog megtalálható, így például elképesztő mennyiségű telefontartó, kábel, töltők, tokok, okosórák, transzmitterek, érintőképernyőkhöz való tollak és audio cuccok is, tehát nem nehéz belefutni a gyártmányaik valamelyikébe.  

Első benyomások

A kicsomagolás után a termék mellett csak a használati utasítást és a töltőkábelt találtuk, mást nem mellékeltek hozzá. A hangszóró egyébként 490 grammot nyom, tehát nem túl nehéz, a kicsi és hengeres forma pedig garantálja, hogy egy kisebb táskában is gond nélkül elfér, de még a dobozával együtt sem foglalt vészesen sok helyet.

Dizájn szempontjából a lényeget abszolút a világító felső rész adja, mégpedig egészen erős fénnyel, ami változtatható. A bekapcsolást követően ez lassan villogni fog, egészen addig, amíg nem csatlakoztatjuk rá valamilyen eszközre. A tapintása kellemes volt és még annak ellenére sem volt csúszós, hogy a világítótestet egy műanyag búra védi, amivel együtt szép látványt nyújt, de sajnos ez a rész elég hamar maszatossá vált, ezért erre figyelni kell a hosszabb távú használat során.

Használhatóság

A használati útmutatót muszáj volt átbújni, mivel mindössze négy gombot raktak rá, dedikált applikáció híján pedig kizárólag ezekkel változtathattunk a beállításokon. Ezeknek az alapfunkciói egyértelműek, hiszen balról haladva az első kettő a hangerőért felel, a harmadikkal megállítani vagy elindítani tudjuk a lejátszást, a negyedik pedig a power gomb volt.

Utóbbival még a hívásokat is kezelhetjük, mivel a zenehallgatás mellett erre is jó a beépített mikrofonnak hála, ha pedig becsörögnénk pont olyan hangeffektet produkál, mint egy vezetékes telefon. Ennek a gombnak a segítségével egyébként képesek lehetünk elutasítani a hívást, de az előző számot is tárcsázhatjuk, ha duplán nyomjuk meg. A világításért is ezzel felelünk, itt pedig négy színmód közül tudunk válogatni. Alapból simán kék színben világít, de választhatunk olyat, amikor lassan villog és ciklikusan változtatja a színét, ugyanezt gyors villogással a zene ritmusát követve, valamint a sárgás, inkább meleg fényű változatot.

Sötétben egyébként egészen kellemes volt, főként a melegebb fények esetében, ami fontos, hiszen ezek mellett elaludni is könnyebb és az alvásminőségre is hatással lehetnek. Ehhez tegyük hozzá, hogy a YouTube és a Spotify kínálatában is rengeteg olyan tartalmat találunk, ami az elalvást és a nyugodt pihenést hivatott elősegíteni, ehhez pedig egy számunkra is kellemes hangulatvilágítást kaphatunk, ami akár a zenével is összhangban lehet. Csodát viszont nem kell várni az ütemre való villogástól, mivel ott helyenként elég pontatlan volt, de ez attól is függ, milyen zenét indítottunk el, a lassabb daloknál már nem hibázott.

Ami a további funkciókat illeti, a lejátszás gomb a bluetooth-eszköz kereséséhez vagy az FM-mód aktiválásához is használható, a hangerőért felelős gombokkal pedig a számok között is váltogathatunk, de a gyári beállításokra is visszatehetjük az eszközt. A töltést a hátsó részen egy USB-C kábellel tudjuk elvégezni, felette pedig egy maximum 32 GB-s memóriakártya is elhelyezhető benne, így nem muszáj a telefonnal babrálni. Az akkumulátora 1500 mAh-s, töltésnél pedig a 0-100 durván 3,5 óra alatt abszolválható, de jó hír, hogy eközben is használható. Kizárólag az akkuról egyébként akár 3 órán át is használható folyamatos zenehallgatásra, a gyári adatok alapján kb. 80 százalékos hangerővel, de a mi tapasztalatunk az, hogy ezt az értéket teljes hangerőn is tudta nagyjából.

Térjünk rá azonban a lényegre, vagyis a hangzásra, mert akármilyen tetszetős az eszköz, ha csak dísznek jó, valószínűleg senki sem venné meg. Legutóbb a Tronsmart Trip járt nálunk, ami az árához képest közel tökéletes volt, a Joyroom terméke pedig majdnem ugyanannyiba kerül jelenleg, jobbat azonban nem produkált. A hangerő alapvetően rendben volt, maximumon még messzebbről is szépen lehetett hallani a zenét és a térbeli hangzásra sem tudtunk igazán rosszat mondani, de a mélyek is tisztességesen szóltak. A gondot inkább a magasabb hangoknál éreztük, ami nem volt mindig teljesen tiszta és néha nem is volt elég erőteljes. Ezen persze egy jó hangszínszabályzó alkalmazás könnyedén segíthet, így nem lehetetlen többet kihozni belőle, ám ehhez kellett némi idő és türelem, ráadásul ekkor sem volt teljesen tökéletes.

Alapvető felhasználásra, otthoni kellemes hangerőn való zenehallgatásra viszont jó választás lehet, főként a külső miatt, mivel nem egy átlagos vezeték nélküli hangszóró benyomását kelti, a fényekkel pedig kellemesen eljátszhatunk.

A terméket nagyon köszönjük a Smartdiszkontnak! Ha szeretnétek megvásárolni, akkor ide kattintva érhetitek el az általunk is tesztelt eszközt.

Ár: 9300 forint

7
/10
Ár/érték
Összegzés

Kiváló hangzást ígér a gyártó, de ez attól is függ, mit hallgatunk rajta és milyen beállításokat eszközölünk. Ha van időnk játszani egy hangszínszabályzóval, akkor sokkal többet is kihozhatunk belőle, de egy átlagos felhasználásra enélkül is jó vétel lehet, amennyiben a megjelenés is fontos. Egy Androidra és iOS-re egyaránt letölthető dedikált alkalmazás viszont nagyon elfért volna még mellé, ha már több beállítás is elérhető hozzá.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram