2023.09.27.TomiSpark

Luis Suárez is ajánlaná – Tronsmart Trip

A Tronsmart márkája egyre feljebb tör a piacon, termékeiket pedig már itthon is elég sok helyen megkaphatjuk, mégpedig egészen olcsón. Eszközeiket az uruguayi válogatott kiválóságával reklámozzák, a vásárlók zöme pedig pozitívan értékelte azokat, így kipróbáltuk mire képes az egyik legalacsonyabb árú hangszórójuk, ami végül felülmúlta a várakozásainkat.

Ha kínai márkákról van szó, sokan még mindig elég szkeptikusak, a Tronsmart mégis sokak kedvencévé vált. A céget 2013-ban megalapító Eric Cheng a hivatalos információk szerint még öt évvel ezt megelőzően kezdett el a Sencsenben található alkatrészekből kütyüket gyártani, később pedig egy csapatot is összeszedett, így végül kezdetét vette az egyre magasabbra ívelő brand története.

2018 óta már Luis Suárez is a márka nagykövetének mondhatja magát, aki jelenleg a brazíliai Grêmio csapatában játszik, de korábban megfordult többek között a Liverpool, a Barcelona és az Atletico Madrid együtteseinél is. Ez persze csak még tovább növelte a vállalat ismertségét, amelynek termékeit egyre több helyen megtalálhatjuk, többek között a hazai boltokban és webshopokban is.

Fotó: Tronsmart

A cég nagyrészt hangszórókat, fejhallgatókat és fülhallgatókat gyárt, de kínálatukban gamer cuccok is megtalálhatók, mi pedig a 10 W teljesítményű Tronsmart Tripet kaptuk meg tesztelésre a Smartdiszkont jóvoltából. Náluk ez a hordozható hangszóró 9990 forintért szerezhető be, az eszköz pedig még a belépő szintet jelenti ennél a márkánál. Ennél olcsóbban csak az 5 W teljesítményű, Nimo névre hallgató mini hangszórót lehet megkapni.

Nálunk a Trip fekete színű változata landolt, de ezen kívül még piros, kék, zöld, narancssárga, szürke, illetőleg terepszínű változatokban is elérhető. A Tronsmarttal kapcsolatban még elmondható, hogy néhány vetélytársukkal ellentétben, itt a márka értékét egyelőre nem igazán kell megfizetnünk, bár a csomagolás szinte semmiben sem marad el a Sony vagy a JBL megfizethetőbb termékeitől.

Itt is feltüntették a legfőbb tulajdonságokat, így például az IPX7 védelmet (tehát 30 percig akár 1 méteres vízmélységet is bírnia kellene), jelezték itt, hogy erős szövetkábelt kapott, ami fontos lehet a hordozhatóság miatt, a szabadalmaztatott SoundPulse technológiájukat, a Type-C töltő aljzatot, hogy támogatják a hangvezérlő programokat, a 20 méterig biztosított adatátviteli távolságot, de a maximum 20 órás lejátszási időt is.

Utóbbit persze csak teljesen feltöltött állapotban garantálták és akkor, ha a teljes idő alatt 50 százalékos hangerővel használjuk, de ennyi pénzért ez nem rossz arány. A pozitív érzést tovább növelte, hogy belül a használati útmutató, a hangszóró és az ehhez tartozó kábel és jack csatlakozó mellé egy apró kártyát is adtak, amivel hat hónapig szóló garancia érvényesíthető.

A bekapcsolás a szokásos módon zajlik, hosszan kell megnyomni a főgombot, majd párosítani hozzá a tabletet, telefont vagy bármit, amit szeretnénk. Mi Android és iOS rendszerrel is teszteltük és mindkét alkalommal hibátlan volt ebből a szempontból. A bekapcsolásnál, a kapcsolódásnál és a kikapcsolásnál ráadásul egészen mókás hangeffekteket produkált, ami plusz pont volt a részünkről.

Gyárilag durván félig volt feltöltve, így némileg rá kellett töltenünk, de innen a 100 százalékhoz még egy órára sem volt szükség. Ez persze nyilván attól is függ, milyen áramforrásra csatlakoztattuk rá, mindenesetre a Tronsmart leírása szerint nagyjából három óra kell a 0-100-hoz, ugyanakkor gyorstöltő használatával tapasztalatunk szerint ennél jóval kevesebb is elég volt ehhez.

A termék súlya 328 gramm, így kézben tartva nagyon könnyűnek érződik, de egy táskára akasztva, esetleg belerakva sem volt felesleges teher, tehát a hordozhatóság innen nézve pipa. A Tronsmart Trip egyébként 169,5 x 81 x 40,7 milliméteres, vagyis könnyedén elfér bármilyen csomagban, amin az is segít, hogy lapos kialakítást kapott.

Szemből nézve a termék bal oldalán található a szövetből készült kábel, ami igencsak erős, így a szakadástól vélhetőleg nem kell majd félni, jobb oldalán pedig egy lehajtható gumírozott elem alatt találjuk meg az USB-C portot, valamint a jack csatlakozó helyét. Alulra kapott két csúszásgátló talpat, ami egészen stabilnak bizonyult, az pedig ajánlott, hogy állítva használjuk, mivel így ad igazán jó hangzást.

A magas hangok a feliratos oldalról hallatszanak jobban, míg a mélyek inkább a túlsó oldalról, egyszóval a talpaknak fontos funkciója van. A hangzást illetően a gyári beállításokkal a magasak és a mélyek is egészen kellemesek voltak, igaz az összhang lehetett volna egy picit jobb, ám ezen könnyedén segíthetünk. A Tronsmartnak ugyanis van egy saját applikációja, amelyben kiválaszthatjuk a termékünket, ezt követően pedig igény szerint változtathatunk a beállításokon a hangszínszabályzó segítségével.

Itt azonban szögezzük le, hogy a gyári app ugyan jól használható volt, mi nem sokra mentünk vele, mivel a Trip nem volt benne a listában. Ez némileg csalódást okozott, ám az alkalmazásboltokban gyorsan találhatunk ehhez más applikációt. Mi például a Flat Equalizert használtuk, ebben pedig az egyes daloknál szépen ki lehetett szintezni a dolgokat, szóval érdemes ezzel is játszani egy kicsit, ha többet akarunk kihozni a termékből.

Mivel a gyári értékek szerint 20 Hz - 20 kHz közötti tartományban működik, így csináltunk egy frekvenciatesztet is, aminél kiválóan teljesített. Volt már nálunk több hasonló áron elérhető audió eszköz, azok viszont sosem bírták végig ezt a próbát, ellentétben ezzel a hangszóróval, aminél még a 20 kHz is szépen hallható volt.

Beltérben használva jól betölti a teret, még messzebbről is élvezhető volt, így egy ezzel aligha lesz gond, de szabadban is megállta a helyét. Itt persze már nyilván magasabbra kellett húzni a hangerőt, ettől függetlenül egy kerti partihoz például tökéletes választás lehet. Kipróbáltuk játékokkal is, bár ennek kevés haszna volt abból a szempontból, hogy a többség úgy is zenét hallgat majd rajta. Ettől függetlenül, ha valakinek ez lényeges szempont lenne a kiválasztás során, akkor itt jelezzük, hogy a Tronsmart Trip ebben a tekintetben sem vallott szégyent.

Ami pedig a vízállóságot illeti, itt is csak pozitívumokat lehet kiemelni. Éppen akkora vízbe mártottuk, hogy ellepje, de még így is rendesen működött, amikor pedig vízzel fröcsköltük le, azt is simán kibírta. A 20 méteres hatótávra is nagyon kíváncsiak voltunk, itt elég nagy meglepetést okozott, mivel 38 méter felett még mindig szaggatástól mentesen szólt a zene.

A termék ide kattintva megvásárolható.

9
/10
Ár/érték
Összegzés

Ha minőségi vezeték nélküli hangszórót szeretnénk, de nem adnánk ki érte túl sok pénzt, akkor a Tronsmart Trip az egyik legjobb választás. Könnyű, szinte bárhol elfér és sokoldalúan használható. Nyilván van ennél erősebb alternatíva is, ezért az árért viszont egy nagyszerű eszközt kapunk, ami a teszt alapján kifejezetten tartósnak tűnik.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram