2024.03.11.TomiSpark

Vonzó megoldás – Orico Cooling Bracket NSN-C1-BK-BP

Legyen szó irodai vagy otthoni munkáról, ha laptopról dolgozunk, akkor mindenképp érdemes elgondolkodnunk egy tartó állványon, mivel rengeteg haszna van ezeknek a termékeknek. Egyet most mi is kipróbálhattunk, így a tesztünk apropóján összegeztük azt is, miért éri meg használni ezeket.

Miért érdemes laptop állványt venni?

Bár a legtöbben csak az íróasztalra teszik a munkaeszközt, időnként pedig kényelmesebb úgy tevékenykedünk, hogy az ágyra vagy az ölünkbe helyezzük, valójában ennek sok kockázata lehet, amiket egy megfelelő állvánnyal elkerülhetünk. Amennyiben ugyanis megfelel a legfontosabb kritériumoknak, egy jó tartó révén optimális szögben lesz számunkra a gép, így a nyakunkat, hátunkat, vállunkat vagy csuklóinkat is kevésbé terhelve használhatjuk eszközünket, ebből fakadóan pedig hatékonyabbak is lehetünk.

Ezzel tehát egészségesebb munkakörnyezetet teremthetünk, sokat téve a helyes testtartásért és a szemvédelemért. Talán kevesen gondolnak ebbe bele, de hosszabb távon nincs jó hatással a szemünkre, ha sokáig lefelé tekintünk, plusz a laptopnak is jobb sora lesz. Kevesebb eséllyel szippantja majd be a port és a különböző szennyeződéseket, valamint jobb hűtést is elérhetünk.

A legfontosabb szempontok

Még mielőtt kitérnénk teszttermékünkre, fontos kiemelnünk, hogy mi alapján érdemes nézelődnünk, amikor elhatározzuk, hogy laptop állványt vásárolunk. Az eszközünk méretére vagy a gyártó által megadott kompatibilitásra például érdemes figyelni a későbbi kellemetlenségek elkerülésért, továbbá jobb olyat választanunk, ami tartósnak tűnik, így anyagminősége és kialakítása révén hosszabb élettartamra számíthatunk. Szintén lényeges még az állíthatóság, hiszen elsősorban azért veszünk ilyet, hogy személyre szabottabb módon, jobb testtartással és kényelmesebben tegyük a dolgunkat.

Az alapvető célnak tökéletesen megfelel

Ezúttal egy Orico márkájú termék landolt nálunk, ismételten a Smartdiszkont révén, akiknél 8500 forintért kapható a képeken látható állvány, ami egy abszolút megfizethető ár. A kategóriában ugyanis 3000-4000 forint környékén találjuk meg a legolcsóbb állványokat, ennél viszont sokkal drágábban is beszerezhetünk ilyesmit.

Ebből fakadóan egy nem túl jó, de nem is feltétlen kiemelkedő szintű termékre számítottunk, azonban reménykeltő volt, hogy nem egy teljesen márkátlan dolgot kaptunk kézhez. Az Orico 15 éve jelen van a piacon, indulásuk után 3-4 évvel már globálisan is értékesítették a cuccaikat, 2021-ben pedig a Toshibával is együttműködésbe kezdtek a személyes tárolási megoldások további feltárásáért. Termékpalettájuk egészen széles, adattárolók, kábelek, töltők és egyéb hasznos kiegészítők is megtalálhatók náluk, mint kiderült, laptop állványok is. Ebből az NSN-C1-BK-BP típusú darabot teszteltük, amiből fehéret kaptunk, de hivatalosan fekete és szürke színben is értékesítették. Ami a felületet illeti, az esetlegesen ráragadó por könnyen letörölhető volt róla és a tapintása is nagyon kellemes volt.

A súlyára és a tárolhatóságra sem lesz panasz, mert zárt és nyitott állapotában is egy nagyon könnyű állványról beszélhetünk, ami nem foglal sok helyet. Ez kifejezetten hasznos lesz azoknak, akik esetleg útközben dolgoznának, számukra pedig a hordozásban még a fogantyú is segíteni fog. Fura volt viszont, hogy összecsukva folyamatosan zörgött valami, ha mozgatva volt a termék, de elég az első használatnál kiderült, mi okozta. A felül lévő nagyobb elemhez rögzítették azt a kisebbet és rugalmasabbat, amit betámasztunk a talpazaton található egyes résekbe, de zárva még mozogni tud valamennyire.

Az említett résekből hét darab található, így jön ki a gyártó által kihangsúlyozott hétfokozatú állítás, ami 9,6-tól 16,4 centiméterig lévő tartományban értendő. Előre szólunk, hogy bár egészen tartós volt az állvány, az alsó elemre nem érdemes túl sok súlyt helyezni, kibontásnál pedig figyeljünk rá, hogy a zár elég erősen fogja a felső elemet, ahol a laptopunk fog támaszkodni. Ez a rész szándékosan lyukas kialakítást kapott, lehetőséget biztosítva a gép megfelelő szellőzéshez, de apró csúszásgátló párnákat is kapott. Utóbbinál kíváncsiak voltunk rá, mennyire stabil, ha mondjuk egy méretben megfelelő tabletet helyezünk rá, ezen a próbán pedig nem bukott el, így munkához vagy szórakozáshoz, akár táblagépekkel is nyugodtan használhatjuk.

Laptop esetében érdemesebb persze olyat választani, ami szélességre nem sokkal nagyobb a tartónál, de nekünk az volt a tapasztalatunk, hogy a szélesebb és némileg súlyosabb darabokkal is egészen kényelmes volt a használata. A tapadás is rendben volt, nem csúszkált el a gép, amíg használtuk, a talpon lévő tappancsok pedig piszkosul jól rögzítették az eszközt. Hosszabb használat során is kényelmes volt és egyik gépnél sem tapasztaltunk túlmelegedést, tehát hozta azt, amit egy ilyen terméknek tudnia kell, főként az árához mérten.

A tesztlehetőséget nagyon köszönjük a Smartdiszkontnak! Ha megtetszett a termék és megvásárolnátok, akkor azt ide kattintva tehetitek meg.

8
/10
Ár/érték
Összegzés

Több pénzért kaphatunk ennél strapabíróbb és tartósabb anyagból készült laptop állványokat is, de ennyiért teljesen rendben volt a dolog, főként úgy, hogy egy alapvetően márkás termékről van szó. Nem a legerősebb a kategóriájában, viszont hosszabb távon jó választás lehet, ha nem túlzottan nagyok az igények.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram