2022.08.20.TomiSpark

Vízjelek kerülnek a YouTube Shorts videóira

Egyre több cég ismeri fel a rövid videókban rejlő népszerűséget, a felhasználók azonban sokszor ugyanazokat a felvételeket több platformon is közzéteszik. A YouTube részéről most az ebben rejlő lehetőséget akarják kihasználni.

Miközben a TikTok tovább szárnyal, a Google birtokában lévő videómegosztó is egyre nagyobb népszerűségnek örvendhet a Shorts által, mely a nemrégiben prezentált számok szerint már 1,5 milliárdnál is több felhasználóval rendelkezik.

Bár az emberek a YouTube platformjára is kezdenek ráharapni, elég sokszor találkozni más oldalakról átemelt videókkal, így például olyanokkal, amelyeket eredetileg a TikTokon posztoltak ki. A jelenség abszolút nem ismeretlen, más hasonló felületeken is könnyű belefutni ilyesmibe, ám a Google részéről úgy érzik, ideje lépni ezzel kapcsolatban, főként, hogy így más oldalakon is reklámozhatják a szolgáltatásukat.

Fotók: YouTube

A Team YouTube egyik munkatársa bejelentette, hogy hamarosan vízjelet kapnak majd azok a videók, melyeket a YouTube Studio segítségével töltöttek le, az Engadget pedig úgy tudja, ez a folyamat fokozatosan megy majd végbe. Először az asztali gépről létrehozott alkotásokra, majd a következő hónapokban a mobilos verziókra is rákerül.

A megoldás nem újdonság, mivel a TikTok is hasonlóan jár el a saját videói esetében, ugyanakkor a YouTube részéről eredetileg nem akarták ezzel elrontani a felvételeket, és területet elfoglalni a képernyőkből. Utóbbi miatt érdekes lesz megfigyelni, milyen vízjelet alkalmaznak majd, ahogyan azt is, előnyhöz juthatnak-e azáltal, hogy a másutt megjelenő felvételeken valamilyen formában megjelenik egy Shortsra utaló jel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram