2024.01.03.TomiSpark

Villámgyors takarításhoz – Baseus Capsule vezeték nélküli autós porszívó

Egy autó belső terébe rengeteg kosz kerülhet a használat során, főként a cipőkről, de valójában a levegőben szálló porból is nagy mennyiség rakódhat le az egyes felületeken. Magunk dolgát könnyítjük meg, ha ehhez tartunk a kocsiban egy autós porszívót, amiből egy különleges formájú és egészen ígéretes darabot próbálhattunk ki nemrégiben. Lássuk, mire volt képes a termoszra emlékeztető Baseus Capsule.

Nem először landolt nálunk a Baseus valamelyik kütyüje. A márka termékpalettája elég széles, hiszen az otthoni eszközök mellett audio cuccok, kábelek, tokok, tartók és rengeteg olyan kiegészítő megtalálható, melyek között sokat direkt az autókhoz fejlesztettek ki. Az eddigiek során általában elégedettek voltunk a gyártmányaikkal, így még inkább kíváncsiak lettünk, amikor megkaptuk a kapszulaalakú vezeték nélküli porszívójukat.

Ezt szintén autókhoz gyártották, de mint kiderült másra is alkalmas lehet. Az autós porszívók között egyébként sok olyat találunk még ma is, ami a szivargyújtóról üzemeltethető, de az akkus társaik is egyre népszerűbbé válnak a piacon. Mindez nem véletlen, hiszen egy jól megtervezett formával, praktikusan tárolhatók, bármikor kéznél lehetnek, így megfelelő szívóerővel sokkal kényelmesebbé válhat a takarítás.

Első benyomások

Már a felbontás során is kellemes benyomások értek minket, hiszen elsőre az alábbi fotókon is látható átlátszó kártyával találkoztunk, amelyen rajta vannak a működtetéshez és tisztításhoz szükséges legfontosabb információk. Ez lássuk be elég menő, hiszen akár az ég felé tartva is olvasgathatjuk, ha úgy tartaná kedvünk.

Alatta mindössze két dobozt találtunk, az egyikben a porszívó volt elrejtve, míg a másikban a tartozékokat helyezték el köztük a töltő kábelt. Ami az utóbbiakat illeti, a töltő USB-C-s, hosszúsága pedig durván egy méter, de ez kocsiba vagy akár otthon is elég lehet, hiszen nem erről fogjuk működtetni. Járt még hozzá egy hosszú lapos szívócső, egy kefés szívófej, valamint egy igazán kellemes tapintású szövet zsák a tároláshoz.

Maga a termék érzésre jóval könnyebb volt, mint az otthoni kézi porszívók többsége, a kapszulaforma pedig nemcsak menőbbé teszi, de helytakarékossági szempontból is fontos. A külső borításról is szót kell ejteni, mivel a fémes ház, valamint a szívó résznél és a hátsó szellőzőnél lévő műanyagok egészen strapabírónak tűntek. Hosszabb használat után sem látszódott meg rajta ujjlenyomat vagy egyéb szennyeződés.  

Használhatóság

A töltési időre 3,5 órát írtak, ami megfelelt a valóságnak. Némi töltöttség persze volt az eszközben, miután kibontottuk a csomagból, ám ez éppen csak arra volt elegendő, hogy megnézzük, működőképes-e. A bekapcsoláshoz az alul lévő gumírozott gombot kell megnyomunk, itt azonban figyeljen arra mindenki, hogy muszáj kifejteni némi erőt, nem jár olyan könnyen, mint gondoltuk.

Ez a dolog azonban elviselhető, mivel cserébe kocsiban mindkét szívófejjel és önmagában is egészen hasznosnak bizonyult. A szívóerő a kisebb kosz, mint például kavicsdarabok vagy a lábtérnél lévő por felszívására tökéletesen elegendő volt, főként a kefés fejjel, ami a kárpitnál volt nagy segítség. Utóbbi nyílása nagyobb is, mint a laposabb szívócsőnek, ami szintén előnyös volt, ugyanakkor nagytakarításnak csak akkor álljunk neki ezzel a porszívóval, ha rengeteg időnk van rá.

Sajnos csak egy fokozata van, így az erő nem növelhető, mikor szükséges lenne, illetőleg a portartály elég kicsi. Emiatt hamar megtelik, tehát mire végigmentünk az üléseken és a lábtéren, összesen háromszor kellett kiüríteni. Ez persze nyilván függ a kosz mennyiségétől is, de egy komolyabb tisztítási folyamatnál így türelemre lesz szükség. Ami viszont jó hír, hogy a tartály mindössze három részből áll, így nagyon gyorsan szétszedhető és üríthető. A nagyobb takarításhoz az üzemidő miatt sem ajánlott. Gyárilag maximum 21 percet írtak, ami egy körülbelüli adat lehetett, mivel nekünk ezt sikerült 1-2 perccel túlszárnyalni, de a teljes autóhoz ez még mindig kicsit kevés vagy éppen csak elegendő.

Megpróbáltuk viszont autó mellett otthoni környezetben is, mivel a leírás szerint ehhez is ajánlják, és a gyártónak igaza volt. A székeken, kanapékon vagy a padlón lévő látható koszt és port gyorsan és könnyedén felszedte, ami pedig meglepő volt, hogy még a fenyőtűvel is elbánt, pedig ezzel a hasonló árban lévő morzsaporszívók már eléggé megszenvednek.

Mindegy viszont, hogy kocsiban vagy otthon alkalmazzuk, egy idő után mindkét esetben kényelmetlenné vált a markolat hiánya miatt. A kapszulaforma sok esetben előnyös, ilyen szempontból viszont nem feltétlenül az. Más a helyzet viszont a tárolás tekintetében. A termék alig nagyobb egy termosznál, az alakja pedig lehetővé teszi, hogy akár egy standard méretű pohártartóban is elférjen.

A terméket nagyon köszönjük a Smartdiszkontnak! Ha szeretnétek megvásárolni, akkor kattintsatok ide!

9
/10
Ár/érték
Összegzés

Ha azonnali portalanításhoz vagy rövid takarításokhoz keresünk hatékony vezeték nélküli autós porszívót, ami kevés helyet foglal, akkor csak ajánlani tudjuk a Baseus gyártmányát. Más esetben viszont érdemes lehet ennél valamivel komolyabb eszközt alkalmazni, mivel az üzemidő nem biztos, hogy elegendő lesz egy nagyobb takarításhoz, a tartályt pedig többször is üríteni kell majd.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram