2023.10.20.TomiSpark

Változások, amikről tudnod kell, ha Chrome-ot használsz

A Google folyamatosan igyekszik fejleszteni szolgáltatásait, ezúttal például olyan újdonságokat élesítettek, amelyekkel könnyebben és gyorsabban érhetjük el a weboldalakat. Ha például elgépelted az URL-címet vagy csak nem emlékszel rá pontosan, a Chrome arra is tud majd egy megoldást. Mutatjuk, miben változik a jól ismert böngésző asztali és mobilos változata.

Még okosabb automatikus kiegészítés

Egészen mostanáig a Chrome csak akkor egészítette ki nekünk a begépelt címet, ha az elejét helyesen írtuk le. Ez megváltozik, mivel a jövőben a böngésző automatikusan kitölti az URL-címeket bármely olyan szó alapján, amelyet korábban egy webhely kereséséhez használtunk. Ha például beírjuk, hogy flights, akkor a Chrome automatikusan kitölti a sort és a https://www.google.com/travel/flights címet dobja fel.

Fotók: Google - The Keyword

Automatikus hibajavítások

Még ha kínosan ügyelünk a kiváló helyesírásra, a nagy sietség közben előfordulhat, hogy elgépelünk valamit. Ilyenkor akár rossz oldalakra is tévedhetünk vagy éppen nem létező címre kereshetünk, éppen ezért a Chrome képes lesz felismerni a helyesírási hibákat, majd ezt követően azonnal javaslatokat mutat a korábban meglátogatott webhelyek alapján. Ez az új funkció már elérhető asztali módban, iOS-en és Androidon is.

Keresés a könyvjelző mappákban

Asztali változatnál és mobilon is kereshetünk közvetlenül a könyvjelzők mappáiban. Ehhez elég lesz megadni a mappa nevét a keresésben, majd máris láthatjuk a javaslatokat az adott gyűjteményből.

Javaslatok népszerű oldalakra

Nem mindig egyszerű megjegyezni az egyes weboldalak neveit. Mostantól ezzel sem lesz gond a Google szerint, mivel a Chrome már arra is képes, hogy népszerű webhelyeket javasoljon, akkor is, ha korábban még sosem jártunk ott. Ezekből a javaslatokból kiválaszthatjuk, melyiket néznénk meg, pedig keresünk sem kellett rá külön.

Gyorsabb, könnyebben olvasható eredmények

A továbbfejlesztett vizuális elrendezésnek köszönhetően a Chrome asztali címsorát mostantól könnyebb olvasni. Emellett érzékenyebb is, így még gyorsabb eredményeket kapunk, amint elkezdünk gépelni. Mindezeket október 18-án jelentette be a keresőóriás, így hivatalosan azóta már mindegyik említett funkció elérhetővé vált.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram