2024.07.07.TomiSpark

Ha még jobb videókat akarsz az Apple eszközein, akkor teszteld ezt az alkalmazást

Egészen kiváló lehetőségeket kínál a Final Cut Camera nevű applikáció, ami párosítható a Final Cut Pro for iPad programmal, és lehetővé teszi, hogy egyszerre akár négy Apple-eszközön legyenek rögzíthetők a felvételek. Persze ennek van pár fontos kitétele, de az app ingyenesen letölthető és sok nagyszerű funkcióval rendelkezik.

A Lifehacker cikke szerint az Apple egy vadonatúj és ingyenesen beszerezhető alkalmazással rukkolt elő azoknak, akik komolyan veszik a videók készítését. A Final Cut Camera egyrészt rengeteg fejlett funkciót tud a videófelvételekhez, másrészt azzal, hogy párosítani lehet a Final Cut Pro for iPad programmal, többkamerás felvételek is készíthetők.

Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy az alkalmazás akár négy kamerát is támogat a Final Cut Pro for iPad Live Multicam funkciójához, ráadásul szinte bármelyik iPhone vagy iPad készülékkel forgathatunk. Két dolgot azonban mindenképp figyelembe kell venni: a telefon vagy a tablet támogassa az applikációt, illetőleg az eszközöknek ugyanabba az iCloud-fiókba kell bejelentkezve lenniük.

Ez azért is jó dolog, mert akik az elmúlt években hűséges vásárlói voltak az almás cégnek, előfordulhat, hogy megtartották régi készülékeiket. Azok viszont lehet, már kihasználatlanok, főként a legmodernebb iPhone-hoz és iPadekhez képest, így viszont ismét hasznukat vehetik a felhasználók. Aki tehát sok videót rögzít a Final Cut Pro for iPad alkalmazással a Final Cut Camera és a régebbi iOS-eszközök segítségével létrehozhat például egy Live Multicam munkamenetet.

Ezzel persze a készítők főként a profikat és a haladókat célozták meg, számukra pedig hasznosnak bizonyulhatnak az olyan funkciók, mint a zoomolás finomabb vezérlése, a túlexponálás jelzője, valamint az expozíció, a fehéregyensúly és a fókusz beállítására szolgáló vezérlők. Bár az alap Kamera alkalmazás valóban nagy szabadságot biztosít a videofelvételek készítése és a beállítások terén, a Final Cut Camera abszolút magasabb szinten van ebben a tekintetben.

A videófelvételek könnyebben finomhangolhatók és jobban elveszhetünk a beállításokban, ha szükségünk lenne rá, így akik nem professzionális szinten űzik a videózást, de szeretnének jobban beletanulni a dolgokba, azoknak is érdemes lehet tenni vele egy próbát.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram