2023.06.24.TomiSpark

Újabb összehajtható töltő jelent meg a Kickstarteren

Origami módjára összehajtható a Sego Innovations napelemes rendszere, amely viszonylag rövid idő alatt akár 25 wattos teljesítménnyel képes feltölteni mobileszközeinket. Az eszközből egyelőre csak prototípus létezik, de a Kickstarteren indított kampány kifejezetten jól halad.

Úgy látszik többen ihletett merítenek az origamiból. A papírhajtogatás japán megfelelőjéből kiindulva készült el nemrégiben a MegaPuff, ami egy gyorsan összehajtható dizájn lámpa és powerbank egyben. Erről pár nappal ezelőtt itt a Tesztfázison is olvashattak az érdeklődők, cikkünkben pedig kifejtettük azt is, hogy egy Kickstarteren elindított projektről van szó.

Ugyanez a helyzet a Sego Innovations termékével is, amit ugyan fényforrásként nem alkalmazhatunk majd, de akárcsak a MegaPuff, úgy ez is tölthető napelemmel. Az ötlet tehát ebből a szempontból nem tűnik forradalminak, ám más megvilágításba helyezi a dolgokat, hogy az eszközt egyetlen mozdulattal kinyithatjuk, így a négyzetből kapunk egy látványos hatszöget, amely teljesen kibontott állapotban 0,24 négyzetméteres felületet ad ki.

A monokristályos cellákból készült napelem vízálló és védve van az erősebb UV-sugárzástól is, ráadásul eléggé minimál stílust képvisel, hiszen az USB-C port a napelem hátsó részén lett elhelyezve. A csomag része lesz egy többlábú állvány is a stabilitás érdekében, ha pedig elég napfény éri, akkor kifejezetten szép teljesítményre lesz képes. A gyári értékek alapján maximum 25 wattot tud leadni, de ebben az esetben 1-2 óra alatt feltölt egy telefont, egy táblagéphez pedig 3-4 órára lesz szüksége.

Ami a súlyát illeti, 1,4 kilóval elég könnyűnek mondható, ez pedig a többi tulajdonságával és a menő dizájnnal együtt igazán kívánatossá tette a terméket, amit a Kickstarter-kampány jelenlegi állása is jól mutat. Eredetileg 10 ezer dollárt akartak összegyűjteni az alkotók, de szűk két héttel a kampány vége előtt már majdnem 240 ezernél járnak. A napelemes töltő ára egyébként a támogatás mértékétől függően változó, de legolcsóbban 289 dollárért, tehát nagyjából 98 ezer forintért szerezhető be, a szállítást pedig jövő májusra ígérik.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram