2023.06.20.TomiSpark

Itt az origami lámpa, ami egyben powerbank is

Sok ötlet kerül fel a közösségi finanszírozással foglalkozó oldalakra, némelyik pedig kifejezetten praktikus és hasznos. Ilyennek látszik a MegaPuff is, amely valójában egy laposra összehajtható doboznak néz ki, ám sokkal több annál. Miközben dizájnterméknek sem utolsó, multifunkciós termékként kerékpározás közben, olvasáshoz, de még a mobileszközeink feltöltésére is felhasználható.

Július 16-án jár le a MegaPuff projektje a Kickstarter oldalán, ahol az alkotók egy egészen késznek látszó termék további gyártásához és forgalomba helyezéséhez kértek legalább 10 ezer dollárt az emberektől, de úgy látszik, ennél jóval több is összejöhet nekik. A kampányuk csak szűk egy hónap múlva ér véget, 38 ezer dollárnál viszont már biztosan nem keresnek kevesebbet.

Ez egy olyan dobozka miatt jöhetett össze, amit csak origami lámpaként becéznek, mivel az alább is látható módon lehet egészen laposra összehajtani, így akár egy kisebb táskában is könnyedén elfér.

Fotók: Solight Design - Kickstarter

A termék a Solight Design csapatától származik, amit pedig létrehoztak az elég sok problémára megoldást kínálhat, mivel amellett, hogy egy könnyen hordozható fényforrásról van szó, valójában powerbankként is tökéletesen felhasználható. A Kickstarteren megtalálható kampányban kiemelik, hogy egy hátsó kertben, kempingezés vagy túrázás során, de még zenei fesztiválokon, esetleg horgászáshoz és bringázáshoz is bátran felhasználhatjuk. Az már a mi kreativitásunkra lesz rábízva, hogy miként alkalmazzuk, de kétségtelen, hogy sok dologra felhasználható.

Ez egyrészt a könnyű hordozhatóság miatt van így, másrészt manapság kevesen indulnak úgy útnak, hogy nem visznek magukkal egy hordozható töltőt, miközben fényforrásként többféle beállítást is eszközölhetünk.

Adhat számunkra hideg vagy meleg fényt is, amit 90, de akár 160 lumenes erősséggel is képes kibocsátani. Ha ez nem lenne elég, egy erősebb piros fényt is előidézhetünk, amit a Solight Design például pont a kerékpározáshoz ajánlott, de ha nem tudnánk dönteni, akkor a hideg és a meleg fényt keverve is megkaphatjuk 300 lumenes fényerővel.

Bár beltérben is jól jöhet mondjuk éjjeli fényként vagy olvasás során, a napenergiával való töltés lehetősége nagyszerűen megmutatja, hogy főként a kinti használatra gondolhattak a tervezés során. Ha ezt vesszük igénybe, akkor a MegaPuff számára kb. 10 óra kell, mire teljesen feltöltődik, USB-C kábel használatával viszont ehhez csak 2 órányi időre lesz szükség.

Ha ez megvan, gyakorlatilag bárhová magunkkal vihetjük, miközben egy barátságos külsejű társat kapunk az utazásokhoz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram