2023.02.11.TomiSpark

Újabb okoseszközöket dob piacra az IKEA

Az ismert áruház nem először jelentkezik intelligens otthoni termékekkel, de valahogy még mindig tudnak valami újat mutatni. Bár okoslámpát már korábban is láttunk tőlük most egy olyan modellcsaládot mutattak be, melynek darabjai elég strapabírónak tűnnek, ráadásul az áruk sincs az egekben.

Az elmúlt esztendőben főként a zeneszerető embereket célozta meg okoslámpáival a méltán népszerű multinacionális üzlethálózat. 2022-ben ugyanis két olyan eszközről is lerántották a leplet, amelyek fényforrásként, valamint zenelejátszóként is kiválóan működnek.

Természetesen utóbbiak esetében a dizájnban is próbáltak olyat alkotni, amivel könnyen kedvet csinálhatnak a leendő vásárlók számára, míg a napokban újabb két lámpával bővítették a portfóliójukat, igaz a koncepció itt már változott egy kicsit.

A PILSKOTT név alatt futó termékek dizájnja elég futurisztikusra sikerült, így a modernebb lakásokban könnyedén helyet találhatunk nekik, miközben távolról is vezérelhetők az az IKEA Home smart appon keresztül, ezzel növelve az amúgy is hatékonynak tűnő lámpák értékét.

Fotók: IKEA

A két eszköz közül a mennyezeti verzió számít az erősebbiknek, amely a hivatalos leírás szerint 1100 lumen fényerőre képes, 16,5 wattos, méreteit illetően 97 x 4 centisre sikerült, és elviekben a testvérmodellhez hasonlóan akár 25 000 órás élettartammal rendelkezik. Mindez egészen jól hangzik, mivel ezeket nem egy csomagban értékesíti az IKEA. A termékcsalád darabjai, így a függő és a padlón elhelyezhető álló lámpa is egyenként 39 990 forintba kerül, ugyanakkor ezért az árért egy brutálisan tartós lámpát vehetünk. Az IKEA úgy véli, napi maximum három órányi használattal akár 20 éven át is hibátlanul működhet a LED-es világítótest.

Ami a kialakítást illeti a 112 x 30 x 12 centis padlón használatos változatot igyekeztek masszívabbra tervezni, mivel alumínium vázzal rendelkezik, a talpa pedig betonból van. Ez a 14,5 wattos lámpa 700 lumen fényerőt tud, ami némileg elmarad a testvérmodelltől, de az IKEA weboldalán látható fotókból ítélve ez inkább egy kellemes háttérfény generálására lehet a legalkalmasabb, így többre talán nincs is szükség.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram