2022.02.09.TomiSpark

Titkos funkciókat tesztel a Microsoft

Lévén, hogy egy új operációs rendszerről van szó, a Windows 11 is rengeteg újdonsággal rendelkezik, ám nem mindent mutattak be elsőre, van ami csak később érkezik. Bár a megjelenésükről még nem érkezett hivatalos bejelentés, a kísérleti funkciók tesztjét már megerősítették a vállalat részéről.

Nagyon úgy tűnik, hogy nem áll le a Windows újításaival a Microsoft. Korábban a háromdimenziós emojikat is megígérték, viszont azok továbbra sem érhetőek el, mivel még mindig fejlesztés alatt állnak. Állítólag már erre sem kell sokat várni, sőt, a legújabb hírek alapján több új funkció érkezik majd hamarosan.

A The Verge információ szerint a Windows 11 legújabb tesztverziójában több újdonság is felfedezhető volt, így például az asztali háttérképek matricái, a feladatsor elrejtésének lehetősége a táblagépek esetében, valamint a beállításokon belül a fenntarthatósági szakaszra vonatkozó utalások is megtalálhatóak voltak. Ezek alig néhány nappal a Microsoft bejelentése után jelentek meg, a cég ugyanis nemrégiben megerősítette, hogy hogy több kísérleti funkciót is tesztelni fognak.

Az új testreszabási opciókról, az Albacore osztott meg fotókat a Twitteren, melyen látható, hogy az üzenetküldő alkalmazásokban általánosan megtalálható matricák akár háttérképnek is választhatóak lesznek, valamint az asztalon is szerkeszteni tudjuk őket. Jelenleg a Windows 11-ben léteznek widgetek, de ezeket nem lehet az asztalra tűzni, így a matricák alternatívát jelenthetnek a testreszabáshoz.

Az Albacore olyan utalásokat is felfedezett, amelyek a Windows 11-ben visszatérő táblagép mód egyes részeire utalhatnak. Megjelent például egy új lehetőség, ami automatikusan elrejti a feladatsort, amikor a készüléket táblagép-módban akarjuk használni, habár az új rendszerben eléggé leegyszerűsítették ezt. Ezeken felül egyébként megújul még a Focus Assist, ami innentől csak Focus néven fut majd, továbbá időnként ajánlásokat kaphatunk az energiatakarékosságra és a készülék újrahasznosíthatóságára vonatkozóan.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram