2022.01.30.TomiSpark

Hamarosan érkezhetnek a 3D emojik

Már tavaly is szó volt róla, a Microsoft részéről pedig megerősítették, hogy továbbra is dolgoznak a 3D hatású hangulatjeleken, melyek a Windows 11-en fognak megjelenni nemsokára.

A Microsoft legújabb operációs rendszere 2021 őszén jelent meg, az egyik legizgalmasabb újításnak pedig az új emojik tűntek. Ehhez egy bemutató videó is készült, mely elég látványosra sikerült, ezért sokan várták az újdonságot, de a vállalat meglepő módon magyarázat nélkül visszatért a kétdimenziós változathoz.

Mint az nemrégiben kiderült, a cégnél továbbra is dolgoznak az új emojikon és igyekeznek még tovább tökéletesíteni azokat. Erről az egyik kiváló dizájnerük, Nando Costa tett említést, aki egy blogbejegyzést írt a munkálatokról.

Costa korábban egy Tweetre annyival válaszolt, hogy „dolgozunk rajta”, de blogjában részletesebben is beszélt a jelenlegi helyzetről. Elmondása szerint a Microsoft olyan eszközöket használt, mint az Adobe Illustrator, a Maxon Cinema 4D, a Figma, a Font Lab és hasonlók a 3D emojik elkészítéséhez.

Azt akarták, hogy a hangulatjelek olyan emberi tulajdonságokat tükrözzenek, mint a ráncok és a hajviselet, néhány egyedi dizájnt pedig a hibrid munkahelyek inspiráltak, melyekből a koronavírus megjelenése óta egyre több lett.

A késlekedés okai között lehet az is, hogy a 2D-s dizájn jobban működik több alkalmazásban is, továbbá lehetnek olyan technikai korlátok a Windowsban, amelyeken a Microsoftnak még dolgoznia kell, mielőtt a 3D változatok valósággá válnak. Állítólag már nem kell sokat várni a megjelenésükre, de ehhez még nem adtak meg pontos dátumot.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram