2022.02.28.TomiSpark

Siri már gendersemleges hanggal is használató – Itt az iOS 15.4 negyedik béta verziója

Amíg az iOS 15.3 frissítései leginkább a biztonságról szóltak, addig az új operációs rendszer esetében főként a fejlesztésekre mentek rá a vállalatnál. Az újdonság még az AirTagek működésére is hatással van, de Siri is tovább fejlődött.

Jó néhány érdekességet tartalmaz az Apple nemrégiben bejelentett fejlesztése. Azt például már korábban is tudni lehetett, hogy reagálva a felhasználók panaszaira, továbbá a mindennapok okozta kihívásokra, a Face ID is egy javításon ment keresztül. Ennek köszönhetően, a biometrikus azonosítási lehetőség használatához már nem kell levennünk a maszkot, de kódra sincsen szükség.

Jönnek új emojik, az oltási igazolványunk is menthető lesz a tárca appban, de ennél is érdekesebb, hogy az iOS 15.4 az AirTagek működését tekintve is változásokat hoz. Ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, az Apple igyekszik odafigyelni arra, hogy ne legyenek visszaélések a kütyüvel kapcsolatban, ezért biztonsági útmutató is jár melléjük.

A frissítés ezzel kapcsolatban annyi módosítást hoz, hogy innentől kezdve amikor valaki beüzemel egy AirTaget, akkor értesítést kap arról, hogy ezt nem lehet más emberek követésére használni. A figyelmeztető üzenet viszont csak az egyik része ennek, mivel ha valakit ennek ellenére követnek, és a hatóságokhoz fordulna, akkor az Apple képes beazonosítani, hogy melyik személy fiókjához tartozik a keresett eszköz.

A legérdekesebb újítás azonban talán mégsem ez, hanem Siri fejlesztése. Az intelligens személyi asszisztens ugyanis új hangot kapott, mely a hivatalos információk szerint gendersemleges lett. Mindez azt jelenti, hogy a korábban ismert négy darab, egyértelműen férfi vagy női hang mellé egy ötödik is csatlakozott. Az Apple fontosnak tartotta kiemelni ezzel kapcsolatban, hogy az a személy, akivel a felvételek során dolgoztak, az LMBTQ+ közösség tagja.

A 9to5Mac hírei szerint az iOS 15.4 a cég márciusi eseményén kerülhet indulhat majd el igazán, utána pedig vélhetőleg az összes támogatott eszközön telepíthetővé válik.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram