2022.02.15.TomiSpark

Már biztonsági útmutató is jár az Apple AirTagekhez

Az almás cég nyomkövetői elég jól szerepeltek eddig, a haszna pedig valószínűleg mindenki számára egyértelmű. Ennek ellenére vannak, akik igazán leleményes módon nem csak a tárgyak, de emberek követésére is felhasználták. Az Apple részéről most ennek szeretnék elejét venni.

Sokan kerültünk már abba a helyzetbe, hogy számunkra fontos tárgyakat is képesek vagyunk úgy elrakni, hogy soha többet nem találjuk meg. Akik már többször is átéltek hasonlót, azok kifejezetten jól járhatnak az AirTag nevű kütyüvel.

Általában véve a kis méretű eszköz a kulcstartókra, a táskákba, netán a pénztárcákba kerül, majd az iPhone-al kommunikál, így könnyedén megtalálhatjuk a tárgyainkat. Mindez elég egyszerűnek és igazán hasznosnak tűnik, de mint az kiderült, egyesek ennél jóval kreatívabb módon használták az AirTaget.

A BBC beszámolója szerint többen gondolták úgy, hogy ennek segítségével másokat is követhetnek. Persze ennek lehetőségét már a termék bemutatása után is sokan felvetették, abban az időszakban az Apple még azzal védekezett, hogy egy beépített módnak köszönhetően az eszköz észleli, ha nem azzal a telefonnal mozog együtt, mellyel eredetileg összekapcsolták.

Forrás: BBC

Mindez nem volt hazugság, azt viszont talán a fejlesztők sem gondolták, hogy a legtöbb esetben három napnak is el kell telnie ahhoz, hogy a védelmi mechanizmus bekapcsoljon és jelezzen. A hibák kiküszöbölésére nemrég reagált a vállalat, mégpedig egy biztonsági útmutatóval.

Ezzel segíteni szeretnék a vásárlóikat, hogy véletlenül se kerüljenek bajba, a leírásban pedig részletesen, lépésenként próbálják meg bemutatni, miként védekezhetnek a visszaélések ellen. Ebben szó esik a figyelmeztető értesítésekről, de a hozzáférés eltávolításáról is abban az esetben, ha többen közösen használták az eszközt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram