2022.09.27.TomiSpark

Saját játékstúdión dolgozik a Netflix

Finnországban épül meg az a belső játékstúdió, amivel a cég egyre inkább meghatározó szereplője szeretne lenni a játékok szegmensének.

Hivatalos oldalán tudatta a Netflix, hogy Helsinkiben készül el saját játékstúdiójuk, a közleményben pedig azt is elárulták, miért pont ezt a helyszínt választották, valamint az új csapat vezetőjét is bejelentették.

Ahogyan arról korábban már mi is beszámoltunk, tavaly óta a szolgáltató kínálatában a megszokott tartalmak mellett a mobiljátékok is elérhetővé váltak, nemrégiben pedig azt is bejelentették, hogy a Ubisoft vállalatával is fontos megállapodást kötöttek, így neves címek kerülnek hozzájuk.

A mai napon a Netflix azt is megerősítette, hogy nagy dolgokra készülnek, terveikről pedig néhány részletet is elárultak.

„Ma örömmel jelenthetem be, hogy belső játékstúdiót hozunk létre Helsinkiben, melynek Marko Lastikka lesz az igazgatója. Ez egy újabb lépés abban az elképzelésünkben, hogy egy világszínvonalú játékstúdiót hozzunk létre, amely számos élvezetes és mélyen magával ragadó eredeti játékot kínál majd - reklámok és alkalmazáson belüli vásárlások nélkül - több százmillió tagunknak világszerte” – idézte a közlemény a Netflix Game Studios alelnökének, Amir Rahiminek a szavait.

„Miért pont Helsinki? Mert itt élnek a világ legjobb játéktehetségei. Ez egy olyan stúdió lesz, amelyet a semmiből építünk, és a második lesz számunkra Helsinkiben a Next Games mellett, amely idén a Netflix részévé vált. A Night School Studio és a Boss Fight Entertainment mellett ez a négy, különböző erősségű és fókuszú stúdió, olyan játékokat fog fejleszteni, amelyek megfelelnek tagjaink változatos ízlésének. Még nagyon korán vagyunk, és sok munka vár ránk ahhoz, hogy nagyszerű játékélményt nyújthassunk a Netflixen. Egy játék létrehozása akár évekig is eltarthat, ezért büszke vagyok arra, hogy már az első évben folyamatosan építjük a stúdió alapjait és alig várom, hogy megoszthassuk, amit az elkövetkező években készítünk” – zárta gondolatait Rahimi.

Új vezetőjük, Lastikka egyébként elég tapasztalt a szakmában az Engadget jelentése szerint, miután korábban az EA és a Zynga csapatait is erősítette az elmúlt években.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram