2023.01.18.TomiSpark

Pokolian drága lett a Porsche gamer széke

A Porsche ugyan egy autómárka, ettől függetlenül más területeken is aktívak. Ezúttal egy gamereknek szánt széket alkottak meg a Recaro cégével közösen, amelynek hatalmas tapasztalata van a különböző ülések gyártásában és fejlesztésében.

Ahogyan azt korábban már megmutattuk, a Porsche időnként szereti újragondolni az autóihoz köthető technológiákat, így jöhetett létre a Porsche Desing nevű vállalkozás is, ami a saját fejlesztéseiket ülteti át más fogyasztási cikkekbe, most pedig ismét húztak egy váratlant.

A német márka sportautói miatt már a 60-as évek óta együtt dolgozik a Recaro vállalatával, amely jelentős tudással rendelkezik, ha ülőalkalmatosságokról van szó, így a két fél összefogásából jöhetett létre a RECARO × Porsche Gaming Chair Limited Edition nevű termék.

A Recaro a sportülések mellett repülőgépekbe szánt üléseket, gyereküléseket és egy ideje már gamerekre szabott székeket is készítenek, így a Porschéval való régi együttműködésük keretein belül mutatták be az újdonságot. Ezt a nemrégiben lezajlott virtuális Le Mans-i 24 órás idején tették meg, ahol az esemény részeként a Porsche 911 GT3 R modellt is prezentálták az érdeklődőknek, ami a szék dizájnját is ihlette.

A Motor1 hírei szerint a termék a Recaro Exo Platinum limitált változata. Az alap könnyű alumíniumötvözetből készült, a fejtámlája övátmenetekkel, az 5D karfa alumínium támlával és többféle beállítási lehetőséggel rendelkezik, valamint egy jól látható Porsche és Recaro logót is elhelyeztek rajta.

További jellemzői közé tartozik a fokozatmentes állíthatóság, amely lehetővé teszi az ülésmagasság precíz beállítását, de az ülés görgőit is érdemes kiemelni, hiszen kopolimerrel erősítették meg, így mindenféle padlón megállja majd a helyét. A szék maximális terhelhetősége 150 kilogramm, ami szintén jól hangzik, az ára viszont már kevésbé.

Jelenleg a Porsche Design oldalán ezt a gamer széket 2499 dollárért, tehát körülbelül 907 ezer forintért lehet előrendelni, de a Porsche hivatalos márkakereskedéseiben és egyéb online áruházaiban is elérhető lesz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram