2022.11.07.TomiSpark

A Porsche a 992 GT3 kipufogóját tette egy hangprojektorra

Nem először próbálja meg újragondolni a technológiai megoldásokat a német márka, ezúttal azonban tényleg látványos eszközt sikerült létrehozniuk. A 911 Soundbar 2.0 Pro azok számára készült, akik tényleg imádják a gyártó autóit.

Egy 161 ezer dollárba kerülő sportautó kipufogója került fel egy 12 ezer dolláros hangprojektorra. Az egyedi megoldás a Porsche 992 GT3 alján található, ezúttal azonban a 911 Soundbar 2.0 Pro nevű eszközre helyezték el.

Ennek oka, hogy a Porsche Design igyekszik a vállalat fejlesztéseit és termékeit más fogyasztási cikkekbe átültetni, de itt csak egy dizájnelemről van szó, mivel a kipufogó akármilyen jól néz ki nem funkcionális. A hangokat a felette lévő hangszórócsoportja szolgáltatja, amely 2.1.2 Dolby Atmos virtuális térhatású hangzást biztosít.

Két hangszóró és egy mélysugárzó közvetlenül a szemben állónak biztosít tökéletes hangzást, míg két további egység a mennyezet felé tereli a hangot, hogy az visszaverődjön. Mivel vezeték nélküli hangszóróként is használható, így Spotify Connect, Apple AirPlay 2 és Chromecast támogatással is rendelkezik, és más Porsche Design soundbarokhoz is csatlakoztatható, a példányszám azonban limitált.

Mindössze 500 darabot készítenek belőle, és már most előrendelhető a hivatalos weboldalon, megérkezni viszont csak január 1-től fog, tehát karácsonyi ajándékként nem érdemes számolni vele.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram