2021.12.20.TomiSpark

Podcastet költséghatékonyan is lehet készíteni - Remax CK-100 teszt

Az ember azt hinné, egy jó műsorhoz elég a mikrofon és egy csendes környezet, a gyakorlat azonban mást mutat. A minőségért itt is érdemes befektetni, ha pedig gazdaságosan akarjuk csinálni, akkor tudunk mutatni egy jó lehetőséget erre.

A podcastek lényege, hogy rádióadáshoz hasonló tartalmakat gyártsunk, amiket aztán az internetnek hála ott és akkor hallgatunk meg, amikor kedvünk tartja. Ez persze alapvetően hanganyagokra volt igaz, de ma már videós tartalmakat is elég sűrűn találni ebben a szegmensben, mindenesetre itthon is egyre nagyobb lett a népszerűsége ezeknek az utóbbi néhány évben.

Természetesen ez nem csak azt eredményezte, hogy beszélnek róla az emberek. Folyamatosan növekszik a podcastek száma, valamilyen szinten mindenki, aki úgy érzi, hogy mondanivalója van, az igyekszik a részesévé válni ennek a hullámnak. Amennyiben valaki tényleg elhatározta magát, akkor viszont jó eszközökre lesz szükség.

Házi stúdiója nyilván nincsen mindenkinek, így az olcsóbb és pénztárca kímélőbb megoldások után kell kutatni, de szerencsére ez sem tartozik a lehetetlen kategóriába. Ezúttal a Remax által gyártott mikrofonállványt kapuk meg tesztelésre, amely több funkcióval is rendelkezik, így nem csak egy egyszerű tartóról van szó.

A fekete színű doboz tartalma volt az állvány, valamint a hozzátartozó telefon és mikrofontartó. Külön érdemes kihangsúlyozni, hogy a mikrofon nem volt tartozék, azt sajnos külön kell beszerezni, viszont jó helyet találhatunk neki a Remax termékének köszönhetően.

Az állvány négy darab részegységből állt, plusz még adtak hozzá egy leírást is. Habár a dobozon elég érthetően rá rajzolták, hogyan kell egy ilyet összerakni, mindez elég nehezen kivehető, a sötét színre ugyanis rakhattak volna valami világosabb feliratot is. Ebben az esetben még lehet a használati útmutatóra sem lett volna szükség.

A mikrofon tartójával is érdemes eltölteni egy kis időt, mert érdekes jelenség. Elég strapabíró, a fixálás mellett pedig plusz funkciója is van a benne lévő gumis hálónak. Nem csak arra jó, hogy a helyén tartsa az eszközt, de egészen jól védi azt a karcolódástól is. Az persze már más kérdés, hogy egy tartós, több hónapon át tartó használat után is így maradna-e, de elég jónak tűnt az első néhány alkalom után.

Szintén külön elem volt a telefontartó, amihez járt egy sétapálcára emlékeztető eszköz, mely hajlékony és a helyes pozícionálásra szolgál. Ennek nem különösebben okozott gondot a használata, akár csak a csipeszes elemnek, melybe a telefont tudjuk elhelyezni, ám ott azért már felmerült pár dolog, ami nem fogja mindenkinek elnyerni a tetszését.

A gond igazából annyi, hogy elég nehéz szétfeszíteni és rárakni a telefont, ugyanakkor a műanyag erősnek tűnik, a belső rész pedig gumírozott, vagyis nem fogja összekarmolni az okoseszközünket. A magassága is szépen állítható, felvétel közben legyen szó vlogról, vagy podcastről, minden esetben jól alkalmazható.

Az állványt sem volt nehezebb összeszerelni, mivel gyakorlatilag egyben volt, így csak a megfelelő irányba kellett hajtani igény szerint, persze csak a csavarok lazítása után, melyet külön dicséret illet. Nem volt sem túl feszes, sem túl laza, pont úgy viselkedett, ahogy kellett, akárcsak az eszköz többi része.

A terméket nyugodt szívvel tudjuk ajánlani, a tesztlehetőségért pedig nagy köszönet a SmartDiszkontnak.  

Ár: 6490

Ár/Érték: 10/9

8
/10
Ár/érték
Összegzés

Ennyi pénzért egy ilyen praktikus dolgot nem biztos, hogy máshol megkapnánk, szóval ténylegesen jó befektetés lehet annak, aki nem szeretne egy komplett stúdiós szettet megvásárolni, ugyanakkor alkotni támadt kedve. Kezdőknek, haladóknak, profiknak egyaránt jó vétel lehet!

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram