2022.06.09.TomiSpark

Otthoni okosítás alacsony áron – KN326 és T13 Bluetooth vezeték nélküli audio adapterek

Volt szerencsénk már jó néhány transzmittert tesztelni, mostani alanyaink viszont egy szinttel feljebb voltak. Ezúttal egy dupla tesztet hajtottunk végre, két olyan termékkel, melyek nagyszerűen kiegészíthetik sokat használt otthoni eszközeinket.

Egyre nagyobb teret nyernek maguknak a különféle vezeték nélküli, és okoseszközök, ennek megfelelően pedig az igények is változnak, de nem mindenki cseréli le az otthoni termékeit egyszerre. Attól, hogy veszünk egy bluetooth fülest, az még nem jeleni azt, hogy az egyébként jól bevált számítógépünket, vagy tévénket is azonnal le kell válatunk, ugyanakkor jó lenne kihasználni a technikákban rejlő lehetőségeket.

Ilyesmire is áthidaló megoldást jelenthetnek a transzmitterek, melyek elég széles skálán mozognak a tudásukat, és az árukat tekintve. Az utóbbi néhány hónapban már mi is bemutattunk ezek közül néhányat, volt amelyik az autók okosítására lett kifejlesztve, de olyat is kipróbálhattunk, amit az otthoni szórakoztató eszközökhöz hoztak létre.

Mostani teszttermékeink inkább az utóbbi kategóriába esnek bele, viszont a leírásuk alapján jóval többet ígértek a korábban próbált eszközöknél, ugyanakkor az áruk alapján megfizethetőnek mondhatók. A Smartdiszkontnak köszönhetően most egy USB-stick, valamint egy apró négyzet alakú kütyü került a kezünkbe, és bár céljukat tekintve ugyanarra jó mindkettő, felhasználási módjukat illetően mégis eltérnek egymástól.

T13:

A T13-as oda-vissza működik, vagyis adóként, és vevőként is alkalmazható, ehhez pedig USB-n keresztül tudjuk a másik eszközhöz csatlakoztatni. A külsejét tekintve sok dolog eszünkbe jutott a teszt során, elsőre talán egy pendrive ugrana be mindenkinek, esetleg a régebben népszerű mobilinternet egységek, de tovább gondolva az egykori mp3 lejátszókra is hasonlít valamelyest.

A termék jobb oldalán található egy gombcsoport, melyből a középső a fő gomb, ezt pedig további négy veszi körbe, amivel válthatunk, vagy a hangerőt állíthatjuk, a felső részen egy csúszka van, amivel a TX és az RX módok között választhatunk, míg középen egy egészen élhető méretű kijelzőt is kapunk, amit a transzmitterek többségén általában nem találhatunk meg.

Egy 3.5mm-es audio kábel is járt a csomaghoz, amit jobb szélen tudunk applikálni, de a működéshez alapvetően egy USB-portra van szükségünk, amihez el kell távolítanunk a T13 bal oldalán lévő fedő elemet, az eszköz pedig azonnal életre kel. Ilyenkor egy kellemes kék hátteret kapunk, és ugyan elsőre picinek tűnhet a rajta lévő képernyő, valójában könnyen leolvashatók róla az adatok.

Adó és vevő funkcióját tökéletesen betöltötte, valóban igaz volt, hogy 8 párosítandó eszközt is megjelenített, és észlelt, maximum annyi probléma merült fel, hogy néha kissé lassan találtak egymásra a különböző eszközök. Azt talán mondani sem kell, hogy zenehallgatáshoz egy megfelelő lejátszóval rendelkező autóban is hasznos lehet, ugyanakkor az anyagminőséget illetően hagyott némi kívánni valót maga után.

A műanyag elég gyengének tűnt, amivel talán jobb vigyázni hosszú távon, a felső gombot még körömmel is nehézkes volt odébb mozdítani, míg az oldalsó gombcsoport elég lazának tűnt, és a hangos csörgős kezelőfelületet általában nem szeretik a felhasználók. Ezt leszámítva tette a dolgát, és működését tekintve mindent tudott, amit ígért, így bő 5000 forintos árért egy kompakt és könnyen használható kütyüt kaphat az, akit nem zavarnak az anyagot érintő hibák, és egy gyors megoldást keres.

KN326:

Bár kijelzővel nem rendelkezett, sokkal érdekesebbnek tűnt a KN326-os, aminek dobozában az eszközön, és a szokásos használati útmutatón kívül egy micro USB kábel, valamint egy 3.5 mm-es Aux kábelt találtunk. A termék annyival mindenképp több volt, hogy csatlakoztatás nélkül is működésbe lépett, valamint beépített mikrofont is tartalmazott ami a telefonhívások során jöhet jól.

A bemenetek oldalt találhatók, kicsit odébb az üzemmódok között tudunk váltani egy teljesen jó gombbal, ami masszívan a helyén van, és a tapintása is nagyon kellemes, mellette pedig a bekapcsoló gombot, valamint a ledet helyezték el. Utóbbi töltés közben pirosan világít akárcsak a TX módban, míg ha vevőként használjuk, akkor kékes-lilás színekben játszik.

A használat során a leírás szerinti dolgokat próbáltuk ki, így tehát egy bluetooth képességektől mentes Full HD-s tévéről továbbítottunk hangot egy minőségibb vezeték nélküli fülhallgatóra, telefonáltunk is vele, valamint a mobilról nyomtunk át zenét egy hangszóróra. Mint az kiderült, mindegyik esetben kiválóan teljesített, ráadásul USB-s társával ellentétben itt szinte azonnal felismerték egymást az eszközök.

A tévénél ugyan egy kicsit babrálni kellett a kábelekkel, de bármilyen jack-bemenettel rendelkező számítógép esetében könnyen és gyorsan összeköthetők voltak, így nem sok panaszunk volt rá a tartós tesztünk alatt. Mivel ez nem az a fajta termék, ami közvetlenül bekapcsolás után azonnal alkalmazható, ezért talán lesz olyan, akit ez elriaszt, de a transzmitterekből tényleg elég bő a választék, így ha valakinek nem tetszik meg az apró négyszög alakú eszköz, akkor is megtalálhatja a kedvére valót.

Ár:

T13 – 5240 Ft

KN326 – 4490 Ft

Ár/Érték:

T13 – 10/7

KN326 – 10/9

A termékek az alábbi linkekre kattintva találhatók meg:

Smartdiszkont.hu - T13 - KN326

8
/10
Ár/érték
Összegzés

A két termékre együttesen adhatunk egy nyolcast, hiszen minden korábbi ígéretüket teljesítették, és a gyorsaságukkal sem volt túl sok gond. Az USB-s eszköz esetében felmerülnek ugyan gondok az anyagminőséggel, de gyors áthidaló, esetleg ideglenes megoldásnak jó választás lehet, főleg a könnyű kezelhetőség miatt, akárcsak a KN326-os, mely az általunk tesztelt transzmitterek közül talán az egyik legjobb volt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram