2023.04.12.TomiSpark

Öt új prémium funkcióval állt elő a YouTube

Az előfizetéses szolgáltatásukat szeretnék még exkluzívabbá tenni, ezért hoztak pár újíást. Ezek között megtalálható egy olyan is, amire már az év elején számítani lehetett.

Apróbb, ugyanakkor egészen hasznosnak tűnő újításokkal jelentkeztek a népszerű videómegosztó részéről. A YouTube hivatalos blogján jelentette be, hogy jön öt darab új funkció, amit eddig nem érhettek el a Premium szolgáltatásra előfizetők.

Az első helyen a videók sorba rendezését emelték ki a telefonokon és a tableteken. Azt ugyanis megszokhattuk, hogy miután vége volt egy videónak, akkor a YouTube azonnal elkezdi betölteni számunkra a következőt, ami az érdeklődési körünkhöz kapcsolódhat, mostantól viszont ennek sorrendjét mi határozhatjuk meg.

Arra is lehetőség nyílik már, hogy Premium tagként Google Meet üléseket rendezzünk, ahol függetlenül attól, hogy a becsatlakozóknak van-e előfizetésük vagy sem, együtt nézhetik velünk a videókat Androidot és iOS-t futtató eszközökön egyaránt. Mindez azt jelenti, hogy a SharePlay-en keresztül a FaceTime-felhasználók számára is megnyílik ez a lehetőség.

Ha arra lenne szükség, akkor az eszközök cseréje sem lesz akadály a Premium esetében, hiszen a fejlesztők gondoltak azokra is, akiknek mondjuk ingázniuk kell, esetleg egyéb okokból, például a munka miatt hirtelen kellett megszakítaniuk egy videót, azt pedig szeretnék egy másik eszközön folytatni. Erre lesz esély, mivel Androidon, iOS-en és weben is elérhetővé vált a sima folytatás, vagyis attól, hogy a tévén már nem tudunk videót nézni, később azt a telefonon, vagy a számítógépünkön simán folytathatjuk.

Az újítások negyedik pontjaként az offline videózást emelték ki. Ennek lényege, hogy a blogbejegyzés szerint az internet hiánya nem kell, hogy megállítsa a YouTube Premium által nyújtott élményt. Az intelligens letöltésekkel, amíg az eszközünk egy Wifi-hálózathoz csatlakozik, automatikusan hozzáadják nekünk az ajánlott videókat egyenesen a könyvtárához, így azok készen állnak majd az offline megtekintésre.

A felsoroltaknál viszont többen felkapják majd a fejüket a videóminőséget illető változtatásra, amiről már februárban is szó volt. Akkor többen is felfigyeltek a felbontás menüpontja alatt az 1080p Premium feliratra, amit a cégnél egyfajta tesztként vezettek be, mint kiderült nem véletlenül. Most ugyanis bejelentették, hogy az elkövetkező hetekben bevezetésre kerül az 1080p HD magasabb bitrátájú változata, egyelőe azonban csak iOS-en.

Az ígéretük szerint hamarosan a webes változatban is megjelenik majd ez a lehetőség, ami a blogban leírtak szerint extra éles és tiszta felvételeket eredményez majd, még mélyebb vizuális minőséget biztosítva számunkra.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram