2023.02.27.TomiSpark

Új videóminőség jelent meg a YouTube felületén

Többen is felfigyeltek a felbontás menüpontja alatt az 1080p Premium feliratra. Mint kiderült ezt a cég tesztjelleggel vezette be, amivel fokozott bitrátát kínál a felhasználók számára.

Folyamatosan próbál fejlődni a YouTube, ennek egyik jele, hogy a Premium szolgáltatás előfizetői között jó néhányan megtalálták az 1080p Premium lehetőséget, melynek lényege, hogy a megnövelt bitráta révén anélkül kaphatunk jobb minőségű felvételeket, hogy a felbontáson növelni kellene.

A The Verge beszámolója szerint a cég egyik szóvivője megerősítette, hogy valóban tesztelik az új funkciót, az viszont már most biztossá vált, hogy ha globálisan bevezetik az újdonságot, akkor az csak a fizetős verzióban lesz elérhető.

Fotó: Gamerevolution

A bitráta alapvetően arra szolgál, hogy megmutassa, mennyi bit halad át egy ponton keresztül, ebben az esetben pedig az egy bizonyos időn belül átvitt videóadatok mennyiségének mérésére szolgál. Elméletileg ez az érték minél magasabb, annál jobb képeket jeleníthet meg a videómegosztó, illetőleg ez abból a szempontból is jól jöhet, hogy kevesebb adatot emészt fel a folyamat, így például azok, akik nem rendelkeznek korlátlan internettel, jobban járhatnak.

Ezek azonban egyelőre csak elméletek, azt majd a jövő dönti el, hogy a YouTube valóban szeretné-e bevezetni ezt a fejlesztést, vagy csak egy kísérlet marad, amit a felhasználók egy adott csoportja érhetett el a tesztek során.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram