2021.10.31.TomiSpark

Okosítás olcsón - Baseus Car Charger:

Attól, hogy valakinek nem éppen a legfejlettebb technológiákkal rendelkezik az autója, még nem jelenti azt, hogy nincs benne potenciál. Egy megfelelő eszközzel sokkal többre is képes lehet például a zenelejátszást illetően, ehhez pedig nem kell hatalmas összegeket költenünk.

Ha van autónk és nem vagyunk vele teljesen megelégedve, de a járműtől nem szabadulnánk meg, akkor felmerül sokakban az a lehetőség, hogy valamilyen módon fel kellene turbózni azt. Ennek egyik módja a kényelmi szempontok javítása, amibe pedig beletartozhat a szivargyújtó kihasználása.

Ez ugyanis az egyik olyan pontja az autóknak, amely szinte feleslegesnek tűnhet, de szerencsére van megoldás erre a problémára is, mégpedig különféle átalakítók formájában, így, ha másra nem is, de például telefontöltésre már kiválóan alkalmas lehet. A transzmittereket is ilyesmire tervezték, ám ennél azért többet tudnak, az alapvető feladatuk, hogy az autóban lévő USB porttal vagy SD kártya olvasóval nem rendelkező lejátszókat okosítsák fel.

Ez a dolga a Baseus gyártmányának is, mely kicsi, olcsó és viszonylag könnyen használható. A hivatalos leírás szerint egy transzmitter és egy autós telefontöltő párosáról beszélhetünk, tudunk zenét lejátszani vele, telefonálni és tölteni, így pedig máris többre képes az autónk, amennyiben korábban ezekre nem volt lehetőségünk.

A termék doboza nem túl nagy, az egyszerű és könnyű műanyag tároló pedig szépen körülvette a tartalmat. A tesztalanyunk fekete színű volt, a selyem zacskó pedig elég igényes egy ilyen eszköz esetében, igaz nem a legszebben volt becsomagolva, de ez legyen a legnagyobb gond.

Kaptunk mellé egy használati utasítást, amiben kicsit időbe telt átbogarászni a dolgokat, mert az angol nyelvű útmutatóhoz, már szét kellett hajtogatni a papírt, viszont érdemes átolvasni. Bár fizikai gombból mindössze három darab található rajta, egy rakás felesleges stressztől megkíméljük magunkat, ha azt a pár percet rászánjunk erre, mert hála az égnek röviden tömören írták le a dolgokat.

Az eszközön látható egy kijelző, amin egy elég diszkrét védőfóliát helyeztek el. Ez egyébként sok vizet nem zavar, szóval ha valaki annak a híve, hogy óvja és félti az ilyen cuccokat, akkor egy darabig ott lehet hagyni, gondot nem fog okozni. Található rajta két USB port még, ezekbe mehet értelemszerűen pendrive, vagy akár egy kábelen keresztül a telefon és egyéb dolgok is tölthetőek, szóval a szivargyújtóba rakható átalakítók alapvető funkcióit ez is tudja.

A fizikai gombok közül a középső a legfeltűnőbb, egyrészt mert ez a legnagyobb, másrészt pedig a rajta lévő zöld telefon eléggé oda vonzza a figyelmet és ez is jelzi, mire alkalmazható még a termék. Bluetooth-on keresztül ugyanis telefonálhatunk, zenét is hallgathatunk, ha pedig nem akarunk a telefonon babrálni, akkor a nagy középső gomb mellett van még másik kettő, amivel váltogathatunk a zeneszámok között.

A nagy gomb egyébként több funkciós, azt hogy mire használjuk, attól is függ, mennyire hosszan, illetőleg hányszor nyomjuk meg. Működésbe hozni sem nehéz, mivel a szivargyújtón keresztül veszi fel az áramot, így a behelyezésével azonnal bekapcsol és a kijelző is szépen jeleníti meg az infókat.

Amennyiben ténylegesen csatlakoztatni akarjuk az autóba lévő hangszóróhoz, akkor egy üres rádiófrekvenciát kell keresni a kijelzőn megjelenő útmutató alapján, onnantól pedig már használhatjuk is. Tulajdonképpen ezek után már elég magától értetődő minden, hiszen a többit már a telefonról is tudjuk irányítani, a gombok mellett lévő fénypanel is szépen jelez vissza a működésről, vagy a csatlakozásról, a sarkán lévő mikrofon pedig megfelelő minőséget produkált.

Ami aranyos volt, de ugyanakkor kissé fura, azok az viszont ajándék matricák. Bár a rajtuk lévő medvék rettentően cukik, kicsit érthetetlen, hogy ezzel mit akart a gyártó, mindenesetre ez nem vesz le ennek az átalakítónak az értékéből.

8
/10
Ár/érték
Összegzés

Egy ilyen cuccért a durván 5000 forint nem igazán nagy összeg, főleg, ha azt nézzük, hogy milyen sokszor fogja használni az ember, ha már beruházott egy ilyesmire. Nyilván nem tökéletes, mert eleinte nem volt egyszerű értelmezni a feliratokat, valamint a kevés gombos minimál stílus miatt tényleg érdemes átlapozni az útmutatót, de egyébként kiváló kiegészítő megoldás lehet!

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram