2023.01.14.TomiSpark

Modern hangulatjavítás - Gosund Nite Bird WB4

A látványos okosizzókra egyre nagyobb igény mutatkozik, mi pedig egy olyat kaptunk kézhez, amit az installálás nehézségeit leszámítva kifejezetten szórakoztató volt használni. Mutatunk egy terméket, amit bátran ajánlani tudunk azoknak, akik haladnának a korral.

Ha intelligens eszközökről van szó, akkor többségnek elsőre talán nem a világítástechnika jutna eszébe, pedig már ez a kategória is bővelkedik az okostermékekben. Az ilyenekkel több legyet üthetünk egy csapásra, hiszen ezek jelentős része segíthet nekünk energiát spórolni, hagyományos társaiknál tartósabbnak mondhatók, kényelmünket is szolgálja, valamint a hangulatot is képes feldobni, ha arra lenne szükség.   

A legolcsóbb és legegyszerűbb izzókkal ellentétben persze több pénzt kell kiadni értük, ugyanakkor ez hosszútávon kifizetődőbb lehet, ha mást is elvárunk egy lámpától azon túl, hogy fényforrásként szolgáljon. Míg normális esetben egy izzó vásárlásakor válaszút elé kerülünk, az erősségét, a színhőmérsékletet, vagy magát a színt tekintve, egy okoségővel viszonylag olcsón elkerülhetjük a kompromisszumokat, főként akkor, ha jó ár-érték arányút vásároltunk. A SmartDiszkont által rendelkezésünkre bocsátott Gosund Nite Bird WB4 például bő 7 ezer forintos árával abszolút nem mondható drágának egy olyan szegmensben, ahol a 2-3 ezres termékektől kezdve a durván 70 ezres körtéig minden félét találunk.

Az E27 menettel rendelkező LED izzók csomagolását nem bonyolították túl, a dobozon belül egy műanyagtartóban helyezték el őket kettes sorokban, mellettük pedig a használati útmutató helyezkedett el, amit ajánlott elolvasni, habár még így is érhetnek minket meglepetések. Bár az égők foglalatba helyezése a hagyományos módon történik, a működésbe helyezéshez kissé hosszadalmas procedúrát kell végrehajtanunk.

Az ehhez tartozó applikációból kettő is létezik, az egyiket Gosund, míg a másodikat Smart Life néven találják meg az Android és az iOS felhasználói, ezekben pedig a regisztráció után kereshetjük meg eszközünket, amihez engedélyezni kell a Bluetooth használatát, a helymeghatározást, majd a körtét áram alá kell helyeznünk.

Ezek után az égőnek villognia kell, majd tíz másodperccel később jön a legviccesebb folyamat, mivel fel és le kell kapcsolgatnunk a villanyt. Ezt pontosan kétszer egymás után kell megcsinálni, aztán ismét felkapcsolni. Amennyiben ezzel is megvagyunk, akkor visszajelzés gyanánt a korábbinál is gyorsabban fog villogni, ami azt jelenti, hogy az eszköz hivatalosan is készen áll. A továbbiakban még annyi teendők lesz, hogy kiválasztjuk a Wifi-hálózatunkat, az appban megkeressük az égőt, megvárjuk a konfigurálást és már készen is vagyunk!

Innentől kezdve az alkalmazáson keresztül jó néhány dolgot csinálhatunk vele. Egy színskálán keresztül, 16 millió színből válogathatunk, játszhatunk a fényerővel is, a színhőmérsékleten is módosíthatunk, különböző témákból választhatunk, és akár zenéhez is igazíthatjuk. Bár mindegyikkel el lehet játszani, utóbbi kettőről érdemes többet beszélni, mert ezek talán a legszokatlanabbak.

A témák esetében különböző tevékenységek vannak megadva, így például napszakhoz, olvasáshoz, munkához és hasonlókhoz is találunk előre megadott beállításokat, de ezeken bármikor módosíthatunk a későbbiek során. Ezek egyébként önmagukban is jónak tűntek, a zenei funkciótól viszont ne várjunk sokat. Miután a telefonon elindítunk egy dalt, szinte rögtön megváltoznak az addigi beállítások és érezhetően igyekszik igazodni a ritmushoz, de ilyenkor nem tud igazán pontos maradni, szóval ez abszolút nem sorolható az erősségek közé.

Ami a fogyasztást illeti, 8W-os, A+ besorolású termékekről van szó, de a felesleges pazarlás elkerülése érdekében akár időzítőt is beállíthatunk, vagy kényelmünk érdekében a mobilunkról is lekapcsolhatjuk, ilyenkor sem fog áramot felvenni. Abszolút pozitívum ezzel kapcsolatban, hogy akkor sem vesznek el a korábbi beállításaink, amennyiben esetleg a fali kapcsolóval zártuk el, a visszakapcsoláskor minden maradt a régiben. Mint az a tartós tesztünk alatt kiderült, azért sem kell aggódnunk, hogy egy izzócsere esetén megégetnénk a kezünket, hosszabb használat után is szinte ugyanolyan állapotban volt, mint a becsavarás pillanatában.

Mivel az izzókat az alkalmazásban külön-külön kell kezelni, így egy többágú mennyezeti lámpa esetében elég szépen lehet variálni a különféle színekkel, a fényerővel és a hőmérséklettel, de ezzel akkor is tudunk szórakozni, ha több lámpa van egy szobában, vagyis bővelkedünk a lehetőségekben. A hivatalos adatok szerint 800 lumen fényerőt adnak, a fényhőmérsékletre pedig 2700-6500K értéket adtak meg, míg az átlagos élettartamra 20 000 órát.

A terméket nagyon köszönjük a SmartDiszkontnak!

Megtetszett? Vásárold meg!
Webshop felkeresése
9
/10
Ár/érték
Összegzés

A telepítéssel járó bohóckodást leszámítva nagyon élvezetes volt a használata. Aki szereti a színes, világító dolgokat, az hihetetlenül imádni fogja. Minőséginek mondható, az applikáció könnyen áttekinthető, az ára sem vészes, tesztünk alatt pedig tartósnak bizonyult. Aki megfizethető áron akar okosizzókat venni, annak ezt ajánlani tudjuk.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram