2022.03.29.TomiSpark

Megújul a PlayStation Plus

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Sony bejelentette legújabb felhőalapú játékszolgáltatását, amellyel az Xbox Game Passt akarják lenyomni. A vállalat két szolgáltatást fog összevonni.

Ahogyan arról a múlt héten beszámoltunk, nagy dobásra készült a Sony. A hírek akkor arról szóltak, hogy PlayStation Plus és a PlayStation Now összevonásra kerülhet ezek kombinációjából pedig a Spartacus nevű szolgáltatást indították volna el. Mint utóbb kiderült, ez csak egy kódnév volt, és a PlayStation Plus kerül továbbfejlesztésre. Ezt a Sony kedden jelentette be, az erről szóló közleményben pedig minden lényeges dolgot elmondtak az új előfizetési formákról.

A cég megújított szolgáltatása várhatóan júniusban indulhat el és az alábbi lehetőségeket tartalmazza majd:

PlayStation Plus Essential:

Ez a csomag már jelenleg is létezik, és ugyanazt fogja tartalmazni, mint eddig, vagyis havonta érkeznek majd letölthető játékok, benne van a felhőtárhely és a multiplayer módok is. Az ára sem változik, vagyis havi szinten 8,99, háromhavonta 24,99, évente pedig 59,99 euróba fog kerülni a folytatásban is.

PlayStation Plus Extra:

Az Extra természetesen tudja azt, amit az Essential is, amivel viszont több, hogy hozzáférhetünk majd egy hatalmas kínálattal rendelkező katalógushoz, melyben durván 400 PS4 és PS5 játék tölthető le. Ebben egyébként az is különleges, hogy olyan címeket is megtalálhatunk benne, amit külsős partnereik gyártottak le. Az ára havonta 13,99, háromhavonta 39,99, míg évente 99,99 euró lesz.

PlayStation Plus Premium:

Ez jelenti a csúcsot az előfizetések között. Mindent tartalmaz, amit az Extra és az Essential, ezen felül pedig elérhetünk olyan játékokat is, melyek eredetileg az első három konzolon, vagyis a PS1, PS2, PS3 és PSP eszközök valamelyikére lettek kiadva. A korábban ígért streamelési lehetőségeket sem felejtették ki, ami viszont nem túl jó hír, hogy ezt csak azokban az országokban lehet majd kihasználni, ahol korábban a PlayStation Now is jelen volt. Szintén csak itt jelennek majd meg a demók, ahol a PlayStation tulajdonosok kipróbálhatják az egyes játékokat a vásárlás előtt. Az ár ennél a csomagnál havonta 16,99, háromhavonta 49,99, éves szinten pedig 119,99 euró lesz, itt kell azonban megjegyezni, hogy mivel a Now Magyarországon sem volt eddig, így nálunk a PlayStation Plus Deluxe lesz a legdrágább, ami némileg olcsóbb a sima Plusnál.

A bejelentés után Jim Ryan, a PlayStation vezérigazgatója is beszélt az újdonságról, aki úgy véli, jelentős előrelépést érhetnek el a szolgáltatás által.

„Az új Extra és Prémium szintek komoly fejlődést jelentenek a PlayStation Plus számára. Ezekkel a fő hangsúlyt arra helyezzük, hogy a több száz játék közül a legjobb minőségű tartalmak legyenek elérhetőek, amelyek megkülönböztetnek minket” – mondta Ryan a Gamesindustry.biz-nek adott interjújában.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram