2023.12.22.TomiSpark

Már Samsung telefonokat is szerelhetünk otthon

Néhány napja kiderült, hogy Magyarországon is elérhetővé vált az Apple otthoni barkácsolós programja, de közleményében a Samsung szintén megerősítette, hogy többek között hazánkba is kiterjeszti szolgáltatását. A jó hír, hogy az alkatrészek utánpótlását még a hajtogatható készülékek esetében is megoldják, tehát a drágább mobilokat is javíthatjuk majd házilag.

Ahogyan arról nemrégiben a Tesztfázison is beszámoltunk, az Apple itthon is elérhetővé tette a Self Service Repair programot, melynek keretein belül olyan alkatrészekhez és szerszámokhoz férhetünk hozzá, amivel otthon is megjavíthatjuk a készülékeinket.

Ez elég nagy szó abból a szempontból, hogy a trend abszolút nem ez volt az utóbbi években az okostelefonokat illetően, főként a cupertinóiaknál, de valami mégis megváltozott, a Samsung pedig szintén ugyanerre az útra lépett 2022-ben. Akkor még csak az Egyesült Államokban lehetett beszerezni a szükséges dolgokat a javításokhoz, az idei év elején viszont fokozatos terjeszkedésbe kezdtek. Előbb a gyártó otthonában, Dél-Koreában, majd Brazília, Mexikó és néhány európai ország következett.

A sor most újabb 30 európai országgal folytatódott, így a Samsung közleménye szerint többek között Dániára, Görögországra, Magyarországra és Portugáliára is kiterjesztették a program lefedettségét. Ez tehát számunkra is jó hír, az otthoni javításról pedig már egy magyar nyelvű felületen is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ha valaki tesztelné, mire lehet képes egy megfelelő javítókészlettel, akkor ide kattintva is elérheti azt az oldalt, ahol egyébként a telefonok, tabletek és laptopok mellett akár az otthoni termékek, így tehát hűtők, mosógépek vagy porszívók esetében is találunk pótalkatrészeket. A Samsung otthoni javításhoz létrehozott honlapján egyébként még videós útmutatókat és egyéb fontos tanácsokat is kapunk az egyes műveletekhez, hogy minden a legnagyobb rendben történjen.

További érdekesség, hogy a telefonok közül már a Z Flip 5 és Z Fold 5 készülékekhez is megvásárolhatjuk a szükséges eszközöket, akárcsak a Galaxy S23 széria tagjaihoz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram