2023.12.17.TomiSpark

Végre itthon is elérhetők az Apple javításhoz szükséges eszközei

Sokat kellett várni rá, de már Magyarországon is megjelent az Apple Self Service Repair programja, amivel olyan alkatrészekhez férhetünk hozzá, melyek segítségével akár otthon is megjavíthatjuk készülékeinket garancián kívül.

Még 2022-ben számoltunk be róla, hogy Európában is elérhetővé váltak az almás márka javítókészletei, de sajnos nem mindenhol, rengeteg ország kimaradt a jóból. A terjeszkedéssel azonban várható volt, hogy előbb vagy utóbb a kimaradó országok is felkerülhetnek a listára, végül most pontosan ez történt. A HWSW beszámolója szerint a Self Service Repair program további 24 európai országban jelent meg.

Így már 33 országban, 24 nyelven támogatott a készülékek otthoni javítása, többek között Magyarországon, Horvátországban, Dániában, Görögországban, Hollandiában, Portugáliában és Svájcban. A program keretein belül az Apple gyári szerszámaihoz, alkatrészeihez, útmutatóihoz lehet hozzáférni. Ez fontos, mivel minden egyes Apple-eszközhöz külön szerszámkészlet tartozik.

Azt viszont ne gondoljuk, hogy bármennyi alkatrészt beszerezhetünk, mivel ezek a megfelelő összegért cserébe csak bérelhetők, a programnak azonban része már az iPhone 15 termékcsalád, ahogyan az M2 chipekkel működő Mac modellek, a 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro, 15 hüvelykes MacBook Air, Mac mini, Mac Pro és Mac Studio modellek is.

A bérlés ára 20 090 forint szállítással együtt összesen hét napig, ezt az időtartamot pedig érdemes betartani, mert utána késedelmi díjat számolnak fel. Minden másról a gyártó hivatalos oldalán lehet tájékozódni, immáron magyar nyelvű felületen is.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram