2023.12.16.TomiSpark

Már Európában is elérhető a Huawei papírszerű tablete

Ha valaki szereti, amikor egy igazi papírfelületre írhat vagy rajzolhat, akkor jó hírünk van, mert a MatePad Air PaperMatte hasonló érzést próbál kelteni az emberben, több más érdekes funkcióval együtt. Mint kiderült, ezt a készüléket az európai vásárlók számára is elérhetővé tették, így mutatjuk, mit érdemes tudni róla.

Akinek esetleg hiányzik az érzés, amit akkor éreztünk, mikor még többet dolgoztunk papírlapokkal, akkor a Huawei készülékét valószínűleg tényleg szeretni fogja. A gyártónál ugyanis mindent megtettek azért, hogy olyan legyen, mintha egy valódi jegyzettömbbel lenne dolgunk. A MatePad Air PaperMatte neve sem véletlen, hiszen a 3:2-es képarányú, 11,5 hüvelykes, IPS technológiás képernyőt egy matt hatású üveggel ötvözték, hogy még inkább egy papírra hasonlítson.

Utóbbi egy különleges mart felület révén jöhet létre, továbbá elég alacsony tükröződést sikerült elérniük, amivel szintén sokat tettek a papíros hatásért, de a tablethez tartozó M-Pencil 2 is segít ebben. A tollban lévő rezgőmotorral érintés hatására azt próbálják imitálni, amikor egy valódi papírfelületen húzunk végig egy íróeszközt.

A kijelző egyébként 2800 x 1840 képpontos felbontással és 144 Hz-es képfrissítéssel rendelkezik, kamerákat illetően elől egy 8 megapixeles, hátul pedig egy 13 megapixeles egység teszi a dolgát, míg belül a Snapdragon 888 rendszerchip dolgozik. Az eszköz 256 GB-os tárhellyel és 12 GB memóriával érkezik meg az európai piacra, egy 8300 mAh-s akkumulátorral, amivel akár a 12 órás működés is elérhető egy töltéssel, ami 40 wattal is mehet. Megkapta a Wi-Fi 6 támogatást és van benne Bluetooth 5.2 modul is, de sajnos csak fehér színben tudjuk majd megvásárolni ezen a kontinensen.

Szót kell ejteni még a szoftveres dolgokról is, hiszen mint sok más Huawei termék esetében, már itt is a HarmonyOS operációs rendszer fut rajta, ami részben jó, részben viszont nem. A negatívum, hogy a sokak által megszokott Google szolgáltatásokat gyakorlatilag elfelejthetjük, ugyanakkor pozitív, hogy a táblagépen rengeteg jónak ígérkező irodai alkalmazást találhatunk és könnyen szinkronizálhatjuk majd telefonnal. Ez egyébként tényleg hasznos, mert ez sok embernek könnyebbséget jelenthet majd a napi feladatok elvégzésében.

Fotók: Huawei

A Huawei az európai piacra ezt a készüléket 649 euróért, tehát jelenleg átszámítva 246 ezer forintért árulja, ebben az árban azonban benne van az a billentyűzet, ami mágnesesen csatlakozik a MatePad Air PaperMatte-hoz.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram