2023.10.02.TomiSpark

Már a mentális egészségünkért is letölthetünk egy alkalmazást

A Being lényege, hogy könnyebben megértsük érzéseinket azáltal, hogy egy sajátos térképet készítünk aggodalmainkról, így az alkotók szerint jobban eligazodhatunk magunkkal kapcsolatban a mindennapok során. Az applikáció azonban nem csak erre jó, segítségével elvileg a mentális egészségügyi problémák feltérképezéséért és azok kezeléséért is sokat tehetünk.

Androidon és iOS-en is elérhető már a Being, melyről a napokban számolt be részletesen a Techcrunch. A portál cikke szerint az alkalmazás ötlete egy delaware-i székhelyű startuptól származik, amely célul tűzte ki, hogy egy olyan appot hoz létre, amivel az emberek jobban kiismerhetik önmagukat és könnyebben rálelhetnek mentális gondjaik okaira.

A Being létrehozásának gondolata először az alapító, Varun Gandhi fejében született meg, aki saját tapasztalatai alapján gondolta úgy, hogy szükséges lehet egy ilyen alkalmazás, mivel felismerte, hogy a felnőtt emberekből sokszor hiányzik a tudatosság, amikor a mentális gondok kezeléséről van szó.

Fotók: Being/Techcrunch

Az appon belül a felhasználók bármilyen általuk tapasztalt érzésre vagy problémára rákereshetnek, így például beírhatják, hogy nem érzik jól magukat, ezt pedig kibővíthetik különböző tényezőkkel. Ha például valaki fizikailag érzi rosszul magát, akkor ezt is beírhatják. A jellemzést követően lehetőség nyílik egy térkép létrehozására, hogy dolgozni lehessen a problémákon.

Ezt követően a Being a térkép alapján megpróbál összefüggéseket alkotni, hogy hamarabb érthetővé váljon, miért érzünk egy bizonyos módon. A gondok feldolgozására alapvetően három lehetőséget ad az alkalmazás, így lehetőség nyílik mentálhigiénés szakemberek által tervezett mini interaktív terápiákra, egy mesterséges intelligenciával működő naplózási munkamenetre, ahol kérdéseket kapunk, nekünk pedig reflektálnunk kell arra, amin keresztül megyünk, valamint van egy Quick bite nevű változat, ami tulajdonképpen egy gyorsított folyamat, azoknak, akik kevés idővel rendelkeznek.

„Nem szükséges megvárnunk, míg az emberek segítséget kérnek, helyette abból próbálunk meg kiindulni, milyen állapotban van jelenleg az illető. Ezáltal úgy láthatjuk a dolgokat, ahogyan az adott személy is megtapasztalja, mert különböző módokon, de a legtöbbünk nincsen rendben” – árulta el Gandhi a Techcrunch munkatársának nyilatkozva. „Ezek a térképek folyamatosan növekednek, ahogyan az emberek egyre többen osztanak meg saját problémáikról. Egyik dologról léphetnek a másikra, miközben a térképen dinamikus kapcsolatok alakulnak ki” – mondta az alkalmazás metódusáról.

A Beinget tehát már most is elérhetik az érdeklődők, azonban fontos hozzátenni, hogy kétféle előfizetési modellel dolgoznak. Az alap változat 9,99 dollárba, tehát nagyjából 3600 forintba kerül, míg a magasabb szintű előfizetés 19,99 dollárba kerül, ami átszámítva valamivel 7300 forint felett van, ám ezért további támogatásokat kapnak a felhasználók, így például személyes konzultációkat egy egészségügyi szakemberrel.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram