2023.05.19.TomiSpark

Lételeme a víz- Spigen A601 teszt

Jön a nyár, ezzel együtt pedig a vizes kalandok, így a legjobb pillanatokat érdemes megörökíteni. Ehhez ma már egy okostelefon is elegendő, de csak abban az esetben, ha teljesen vízálló készülékkel rendelkezünk. Amennyiben nem ez lenne a helyzet, akkor mutatunk egy jó megoldást, ami néhány ezer forintért vízhatlanná teszi a telefonunkat. Ezúttal egy kifejezetten jó minőségű telefontokot tesztelhettünk.

A Smartdiszkont jóvoltából jutott el hozzánk a Spigen A601 vízálló univerzális telefontok, amely a gyári adatok szerint univerzális, hiszen a mobilkészülékünk mellett akár más apróbb tárgyakat, így tehát pénztárcát, sminkeszközöket, lakácskulcsot, illetőleg ehhez hasonlókat tárolhatunk benne. A hivatalos leírás szerint 25 méteres vízállóságra van hitelesítve a termék, így ezek alapján akár egy tengerparti nyaralás alkalmával is jó szolgálatot tehet majd, mindenesetre mi igyekeztünk több tárggyal is kipróbálni.

A termékbe elvileg egy 7 colos telefon fér el maximum, az áttetszősége pedig nem véletlen, arra tervezték, hogy akár a víz alatt is megfelelő felvételeket készíthessünk vele. Az ötletnek megvolt az értelme, elvégre a prémium kategóriába tartozó okostelefonok egészen nagy tudással rendelkeznek a kamerák terén, ezt pedig akár a vízben is kamatoztathatjuk, ha mindent optimalizálni tudunk.

A Spigen tokja egy igazán minőségi érzetet kölcsönző, nagyon kellemes tapintású zacskóban érkezett meg hozzánk, amiben légmentesen volt lezárva. A csomagoláson a márka logója mellett az IPX8 minősítés is fel volt tűntetve, amely egy nemzetközi védettségmegjelölés. Esetünkben ez a vízállóság mértékére utal, amelyből az IPX9K számít a legjobb értéknek, mögötte másodikként helyezkedik el az IPX8. Utóbbi annyit tesz, hogy a termékünk védett a víz behatolása ellen tartós vízbemerítés esetén is a gyártó által megadott paraméterek szerint. A rend kedvéért azért szögezzük le, hogy az ennél jobb értékelésnél a magasabb nyomás, esetleg a magasabb hőmérséklet esetén is vízálló maradna, vagyis ezek alapján egy kifejezetten jó tokot kaptunk meg tesztelésre.

A csomagolás hátuljáról is szót kell ejteni, mivel itt részletgazdag ábrákkal és rövid leírással a használati utasítást zanzásított változatát találhatjuk meg, amire szükség van, hiszen a tok teteje egyedi zárral van ellátva, ide pedig egy nyakpántot is beakaszthatunk, amit szintén mellékeltek hozzá. Ebből kettőt kaptunk, akárcsak az Aqua Shield becenévre hallgató tokból is, így bőven volt alkalmunk tesztelni annak tulajdonságait. Belül a kicsomagolás után egy még hosszabb leírást találtunk, illetőleg egy kis kártyát, amin egy QR-kód volt feltüntetve. Ennek szkennelése után a gyártó oldalára lyukadunk ki, vagyis nagy dolgokra nem kell számítani, de biztosan lesz, akinek majd ez is a hasznára válik.  

Ami jó hír, hogy az anyaga ellenére nem éreztük azt a tipikus gumiszagot, amit sok vízálló toknál, vagy tapasztalni lehet, a használata pedig egyáltalában nem nagy ördöngösség. A felül található fekete záró elem két szélén ugyanis található egy-egy fül, amit a legkönnyebben körömmel lehet kinyitni, ha befelé hajtjuk. Ezt követően felül ki kell nyitni a tokot, nyitás közben viszont kissé zavaró, hogy a záró pántok kiugranak a helyükről, ahogyan azok anyaga sem tűnt a legerősebbnek, ezért erre jobb odafigyelni. Ahogyan az alábbi képeken is látszik, ezek az egyik feléhez vannak odarögzítve, a másik oldalt lévő lyukakba pedig nekünk kell visszafűzni, amikor összepattintjuk a két végét.

Az első tesztfázisban a biztonság kedvéért mi egy papírzsebkendővel kezdtük meg a munkát, mivel úgy gondoltuk, ha ez vízmentes marad, akkor nyugodtan próbálkozhatunk komolyabb eszközökkel is. Az ötlet végül működött, miután a zsepit teljesen eredeti állapotában vettük ki a tokból, noha még a felső zárra is rendesen folyattuk a vizet elég nagy sugárban, ahogyan az illesztések mentén is, de ennek ellenére sem lett baja.

Ezt követően kicsit jobban megterheltük, hiszen összeállítottunk egy aranyos csomagot. Mentek bele kulcsok, egy plasztik kártya, illetőleg még némi aprópénzt is tettünk ide. A tesztünk ebben az esetben is sikeres volt, noha még egy nagyobb kád vízbe is beledobtuk. Mivel minden a legnagyobb rendben ment, így végül ugyanezt a folyamatot egy okostelefonnal ismételtük meg

A készülék teljesen egyben maradt, amiért pedig újabb pluszpont jár, hogy a telefonok, amelyekkel teszteltük, ugyanolyan könnyedén irányíthatók voltak, mint máskor. Némi negatívum viszont, hogy ez csak akkor volt igaz, ha kivettük azokat az eredeti tokjukból, illetőleg szintén fontos ügyelnünk arra, hogy a felül lévő zár ne legyen túl nedves, mert nyitáskor képes néhány csepp befolyni belülre. Komoly gondokat vélhetően ez nem fog okozni, ettől függetlenül a teljes vízhatlansághoz erre is érdemes figyelnünk, habár sokan nagy eséllyel úgy is nedves kézzel fognak hozzányúlni.

Nagyszerű hír viszont, hogy a kamerák képének minőségén sem rontott semmit a tok jelenléte, akár vízben próbáltuk ki, akár szárazon. Mivel a termék magában 5540 forintba kerül, a két darabos csomag pedig 6690 forintot kóstál, így nem sok jóra számítottunk ez elején, ám a Spigen gyártmánya eléggé lenyűgöző volt. Pontosan azt tudja, amit kell, elképesztően praktikus, egy kézben is kényelmesen elfér, a dizájn pedig egészen modern lett. Ha ilyesmivel mennénk egy medencébe, a strandra, vagy a tengerhez, akkor abszolút nem fogunk csalódni benne, hiszen a legszükségesebb dolgokat ezáltal a vízben is magunknál tarthatjuk.  

Aki érdeklődne a termék iránt, az ide kattintva találhatja meg a Smartdiszkont kínálatában.

Megtetszett? Vásárold meg!
Webshop felkeresése
9
/10
Ár/érték
Összegzés

Ritka, amikor egy kifejezetten hasznos termék, minőségi anyagokból készül, hozza azt, amit ígért, az ára pedig nincs túl magasan. Itt most ez a helyzet, így ha egy praktikus vízálló tokra van szüksége valakinek, akkor nem valószínű, hogy rossz vételt csinál a Spigen A601 vásárlásával. Negatívumként talán a zárnál lévő műanyagok esetleges sérülékenységét emelhetjük ki, de ha vigyázunk rá, sokáig jó szolgálatot tehet.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram