2024.01.12.TomiSpark

Lakberendezési tárgynak is jó a Samsung hangszórója

Zenélő képkeretet alkotott a Samsung, ami valójában egy otthoni vezeték nélküli hangszóró, de kézzel cserélgethetünk benne valódi képeket, amiket a cég külön forgalmazni fog majd a termékhez.

Egyre inkább divattá vált az utóbbi években az olyan digitális eszközök megalkotása, ami beleolvadhat a lakásunk dizájnjába. 2022-ben az LG például egy digitális képkerettel állt elő, ami mögé egy légkondícionálót rejtettek el, korábban pedig az IKEA mutatott be olyan hangszórókat, amelyek lámpaként, polcként vagy éppen szintén képként funkcionáltak.

Fotók: Samsung

Ezt irigyelhette meg a Samsung, amikor 2017-ben megcsinálta a The Frame termékcsaládot, melyben a képekhez hasonló termékeket kezdtek el kiadni, köztük egy televíziót. Az Engadget cikke szerint ez az otthoni szórakoztató kínálatuk kulcsfontosságú részévé vált, így talán nem meglepő, hogy a 2024-es CES során egy ehhez illeszkedő hangszórót prezentáltak.

A portál szerint a Music Frame nevű termék belsejében két mélysugárzó, két magas hangszóró és két középsugárzó található, melyek közül a mélyek hátra, míg a másik négy meghajtó elölről tolja a hangot. A Music Frame kompatibilis a Samsung Q-Symphony technológiájával, ami a tévé hangszóróit bármilyen további házimozi hangberendezéssel együtt használja az általános hangminőség fokozására, de használható önálló Bluetooth vagy Wi-Fi hangszóróként és házimozi berendezés részeként egy Samsung TV vagy soundbar mellett.

A Frame TV két oldalára is telepíthetünk belőle kettőt sztereó párként, de az újdonságot hátsó hangszóróként vagy akár mélynyomóként is alkalmazhatjuk. Mivel képnek álcázott dologról van szó, így a márka gondolt rá, hogy a falra szerelés mellett egy állvánnyal akár az asztalra is elhelyezhetjük, az Engadget írása alapján pedig a Samsung egy teljes IoT hubot is belepakolt a Music Frame-be. Ez azt jelenti, hogy akár digitális asszisztensként is alkalmazható, tehát igyekeztek mindent kihozni az eszközből, melynek áráról és rendelhetőségéről viszont még nem esett szó.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram