2022.12.20.TomiSpark

Digitális képkeret mögé rejtett légkondicionálót az LG

A képek mögött megbújó légkondit nem most találta fel a gyártó, már korábban is rendelkeztek hasonló termékkel, a legújabb variációját azonban modernebbre tervezték. A hagyományos fali képek helyett egy LCD-kijelzőt alkalmaztak.

Tovább gondolták az Artcool Gallery névre hallgató találmányukat az LG fejlesztői, a háttérben zajló munka során pedig ismételten egyedit alkottak. Legutóbb a légkondicionáló egy olyan keretben volt elrejtve, amelyben nyomtatott fotókat, vagy műalkotásokat helyezhettek el, a sima szögletes kinézet pedig könnyedén beleolvadt az adott helység dizájnjába.

Utóbbi igazán fontossá vált, hiszen egyre többen keresnek olyan otthoni eszközöket, melyek nem alkotnak különálló egységet, hanem észrevétlenül teszik a dolgukat egy hagyományosnak tűnő fali díszként, vagy valamilyen bútordarab formájában. Nemrégiben például az IKEA is kiadott egy hasonló terméket, ami egyszerre volt lámpa és hangszóró, de az LG sem rutintalan, ha ilyesmiről van szó.

A Gizmodo beszámolója szerint ezúttal egy 27 hüvelykes, négyzet alakú LCD-panelt alkalmaztak az elülső részen, amely lehetővé teszi, hogy a megjelenített képeket az LG ThinQ mobilalkalmazásán keresztül bármikor tetszőlegesen megváltoztassuk. A gyártó azt ígéri, hogy a felhasználók gyönyörű, statikus és animált képek egyre szélesebb skálájából választhatnak, de a személyes fotók is megjeleníthetők.

Mivel 1:1-es a képarány, így azt nem remélhetjük, hogy megússzuk egy televízió vásárlását, de ennek a darabnak is kettős szerepe van a dizájn és az elsődleges funkciója által. Az LG azzal büszkélkedik, hogy a készülék három irányú indirekt légáramlást kínál, így nem fújja a hideg levegőt közvetlenül az előtte állóra, de ez inkább a készülék kialakításának eredménye, tekintve, hogy nincsenek elölről nyíló szellőzőnyílások.

Az eszközt részletesen a jövő évi CES során mutatják majd be, addig pedig valószínűleg sem az árazásáról, sem az elérhetőségéről nem közölnek több információt.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram