2023.02.25.TomiSpark

Kezdő tartalomgyártóknak - Borofone Magic Fill Light BY8

A stúdiós kiegészítőkre manapság egyre nagyobb igény mutatkozik. A kompakt és sokrétű felhasználási móddal rendelkező termékek palettája emiatt jócskán megnövekedett, a bőséges választék pedig azoknak is jól jöhet, akik nem akarnak nagy összegeket kiadni a legminőségibb eszközökért, vagy az olyan felhasználóknak, akik csak szimplán kényelmesebben szeretnének minőségi felvételek készíteni. Alábbi teszttermékünk egy igazán jó alternatívát kínálhat ebből a szempontból.  

A SmartDiszkont jóvoltából ezúttal a Borofone Magic Fill Light BY8 Selfie bot és tripod került hozzánk, amitől a hivatalos leírás, valamint a termékfotók alapján viszonylag sokat vártunk. Ugyan továbbra is igaz, hogy a stúdiós kellékek jelentős részénél érdemes a valamivel költségesebb, de minőségibb eszközökre beruházni, időnként azért akadnak olyanok is, amelyek megfizethetőbbek, mégis jó ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Ezek kiváló választási lehetőséget biztosítanak a kezdőknek vagy az amatőröknek, akik lehet, hogy csak egy jó kiegészítőt keresnek az igényesebb felvételek elkészítéséhez, de egy olyan gyártmány, amit mi teszteltünk, akkor is jó lehet, ha mondjuk a TikTokon vagy más hasonló platformokon szeretnénk egyszerűbb tartalmakat gyártani. Ezek persze nem kőbe vésett dolgok, hiszen más dolgokra is felhasználhatjuk, de a többség ilyesmire keresi ezeket a termékeket.

A Borofone alkotása egyébként elsőre azért is tetszetős, mert egy kompakt eszközről van szó, ami több problémára is megoldást kínál. Használható állványként és selfie botként egyaránt, ami videók esetében is hasznos lehet, ráadásul a fényviszonyok okozta problémákra is gondoltak, így a telefontartó szélére egy lámpát is elhelyeztek.

Ami a csomagolást illeti, egy kicsi, a dizájnját tekintve pedig viszonylag feltűnőnek mondható zöld színű dobozban érkezett a termék, belül viszont semmi különösre nem kell számítani. Egy szokásos átlátszó műanyag tálcát kapunk, amiben pontosan megvan az eszköz helye, egy kábelt a töltéshez, valamint alatta volt még megtalálható egy használati útmutató. A kibontás után összecsukott állapotban egészen minőséginek tűnt a kütyü, de mielőtt bármit kezdenénk vele, a tálca alján elhelyezett használati útmutatót érdemes lesz átböngészni, főként azoknak, akik először fognak ilyesmit a kezükbe, hiszen többféle módon is alkalmazhatjuk.

Ahhoz, hogy állványként használjuk, az alsó markolatot kell kihajtogatni, ez ugyanis egyszerre szolgál fogantyúként és a tripod lábai gyanánt, belül pedig egy vastag fém csövet találunk, az alján egy műanyag talppal. Ezt felállítva az eszköz ugyan stabil volt, a három kihajtható láb anyaga viszont nem tűnt igazán masszívnak. Bár nekünk konkrétan nem volt vele gondunk, elég könnyűnek és gyengének tűnt, tehát abban nem lennénk biztosak, hogy hosszú távon is megállja a helyét, ha mondjuk nagyobb igénybevételnek lesz kitéve.

A hosszabbítót a felső rögzítő elem alatt tudjuk működésbe hozni, amihez nem kell nagy tudomány. Miután ezt a részt elforgattuk, már csak ki kell húznunk. Ez a procedúra körülbelül arra hasonlít, mint amikor régebben beállítottuk a rádióantennát, igaz itt a teleszkópos rész vastagabb és hosszabb is. Ha teljesen kihúzzuk, akkor 800 milliméteresre tudjuk növelni az eszközt, mivel maga a hosszabbító 615 milliméter a nyél pedig 185 milliméter hosszú.

Bár egy mechanikus cuccról van szó, ahogyan az fentebb is említve volt, mellékeltek hozzá egy kábelt is mivel néha nem árt feltölteni az oldalsó vaku miatt, ami a megfelelő világításhoz sötétben vagy a beltéri felvételek során jöhet igazán jól.  Ezt egy oldalsó gumírozott gombbal tudjuk aktiválni, illetőleg ezzel válogathatunk a módok között. Az egyik szélen egy élesebb fehér fényt kapunk két sorban, míg másik oldalt, egy kicsit sárgásabb melegebb fényt ad ugyanilyen felosztásban. Ezeknél háromféle erősség között tudunk válogatni, de ha akarjuk akár egyszerre is használhatjuk őket.  

Ami a telefon rögzítőjét illeti, a lapos műanyag elemen található két tartópánt, amit körömmel kell billenteni, majd ezek között tudjuk elhelyezni a készüléket. Itt a metódus hasonló, mint az autós tartók esetében, tehát az egyik szélső részt – ebben az esetben a lámpás oldalon – kell meghúzni, ami elengedés után visszapattan a helyére. Kiváló hír azoknak, akik esetleg megvennék a Borofone gyártmányát, hogy két különböző telefon, így egy Huawei P30, és egy iPhone 14 Pro esetében is masszívan tartott, még erősebb rázogatásnál sem csúsztak ki a mobilok. Ami szintén pozitívum, hogy a teleszkóp maximális méretét kihasználva is biztonságban éreztük az okostelefonokat, szóval ez a fajta stabilitás egy kellemes meglepetésként hatott számunkra.

Lévén, hogy a tervezéskor a praktikusság állhatott a középpontban, így egy távirányítót is kaptunk hozzá, ami a nyél középső részébe lett integrálva, tehát, ha nem szeretnénk külön használni, akkor is pont kézre esik, és a hüvelykujjunkkal tudjuk nyomogatni. Ennél résznél azonban fel kell hívnunk arra a figyelmet, hogy távirányító külön elemmel megy, szóval időnként ez is cserére szorul majd.

Megtetszett? Vásárold meg!
Webshop felkeresése
7
/10
Ár/érték
Összegzés

Bár az ilyen eszközöknek tényleg jelentős a termékpalettája, kezdésképp nem biztos, hogy mindenki rögvest a legdrágább kiegészítőket szeretné megvenni. Ha viszonylag olcsón akarunk egy az árához képest jó minőségű eszközt, akkor ez a cucc jó választás lehet, persze nem árt körülnézni, mivel van néhány riválisa az árkategóriát tekintve. Biztosan meglesz a saját vásárló közössége ennek is.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram