2023.08.06.TomiSpark

Jöhet a Threads webes verziója

Tovább fejlődik a Meta mikroblogja, amit az időközben X-nek elnevezett platform riválisának szántak. A platform Európában még mindig nem elérhető, ám jó hír, hogy mire ez megtörténik már egy kiforrottabb szolgáltatást kaphatunk, mivel a Threads hamarosan asztali módban is teljes értékűen használható lesz.

Miközben a Twitter egy hatalmas átalakuláson ment keresztül, júliusban a Meta részéről úgy érezték ez a tökéletes pillanat arra, hogy azokat a felhasználókat is megszerezzék, akik a mikroblog hívei voltak, így a sok helyen csak „Twitter-klónnak” nevezett Threads útjára indult. Az alkalmazás tényleg erősen hasonlít az azóta már X nevű platformra, ám Instagram-fiókkal kellett rendelkezni a regisztrációhoz.

Az indulás mondhatni álomszerűre sikerült, mivel elképesztően sokan töltötték le az applikációt, ugyanakkor némi hullámvölgybe kerültek. A kezdeti lelkesedés alábbhagyott néhány héten belül, illetőleg gondok is felmerültek, így a Twitter korábbi húzásához hasonlóan nekik is limiteket kellett bevezetniük a megtekinthető posztok tekintetében. Az sem túl pozitív, hogy a Threads egyelőre nem elérhető Európában, mivel az uniós jogszabályok miatt még komoly munkára lesz szükség ahhoz, hogy ezen a kontinensen is megfeleljenek minden regulának.

Most azonban ismét jó hírek érkeztek a Threads felől, mivel Mark Zuckerberg hivatalosan is bejelentette, hogy a legújabb szolgáltatásuk már webes felületen is elérhetővé válik. Eddig ugyanis kizárólag mobilról vagy tabletről lehetett teljes értékűen használni, az Engadget cikke szerint az asztali változatban csak a kedvelésekhez, az üzenetekhez és a válaszokhoz lehetett alkalmazni, minden máshoz már egy QR-kód jelent meg, ami az alkalmazás letöltéséhez irányította az embereket.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram