2022.04.25.TomiSpark

Játékosoknak tervezve - iPega PG-R008

A gamereknek tervezett eszközök igazán széles skálán mozognak, így például a fejhallgatókból is számtalan verzió létezik. Legújabb teszttermékünk egy olcsóbb, és egyszerűbb változat, ami kellemes meglepetést okozott.  

Akik komolyan veszik a játékot, és rengeteg időt ölnek bele, pontosan tudják, mekkora szükség van egy jó minőségű kényelmes fülesre, amit elég sokáig lehet használni. A hangminőség mellett, a méret, az állíthatóság, a mikrofon, és a zajcsökkentés egyaránt az elsődleges dolgok között vannak, de talán a látvány sem utolsó szempont. Noha nem kellene feltétlenül fontosnak lennie, a gamer-termékek jelentős része tud valami pluszt, és minimum egy színben, de világít valamelyik része.

Ebben a kategóriában a kezdőtől, az egészen profi eszközökig, bőven van miből válogatni, az általunk tesztelt viszont inkább az előbbi szegmensben helyezkedik el. Az iPega márkájának egyébként több hasonló terméke is van, ebből pedig a PG-R008 került a kezeink közé.A fejhallgatóról jó néhány fotó látható volt a csomagoláson, ami egy közepes méretű piros-fehér doboz volt. Kibontani abszolút nem volt nehéz, a termék pedig egy kellemes tapintású selyemzacskóba került, ami alatt a használati utasítás szerepelt. Utóbbi teljesen rendben volt, a leglényegesebb dolgokat írták le benne, amihez a könnyebb érthetőség érdekében, részletes ábrákat is mellékeltek.

Az iPega fülese egy vezetések eszköz, mégpedig egy elég sajátos megoldással, mivel a kábelnek két elágazása van. Ezek végén egy 3.5mm audio jack, valamint egy USB-csatlakozó található, és a fő vezetéken keresztül kezeli mindkét jelet. Előbbivel értelemszerűen a hangot tudjuk továbbítani, utóbbi viszont a látványelemhez kell, miután két oldalt elég feltűnően világít. A beüzemelés abszolút nem nehéz feladat, mi okostévén, notebookon, PC-n, és telefonon is teszteltük, és mindegyik azonnal érzékelte az eszközt.

Maga a világítás egyrészt elég minimál lett, másrészt viszont ennek ellenére kihozták belőle a maximumot. Az iPega logó körül három panel van, mely folyamatosan, finoman és lassan váltogatja a színeit, de a szivárvány minden színében játszik, és ami fő, a sötétben sem bántja a szemet. Használat közben a mikrofonnal is minden rendben volt, szépen tisztán kivehető volt minden, így ez mindenképpen az erősségek közé tartozik. Ennek kimenete a bal oldalt található, amit egy kis négyszögletű keret foglalt körbe, de szintén ezen az oldalon tudjuk állítani a hangerősséget is.

A fejhallgató elég rugalmas, így könnyen illeszkedik a fejre, főként a bőr fejpánttal a tetején, ám akik szeretik ennél is pontosabban méretre szabni a dolgokat, azoknak talán kicsit csalódniuk kell. Alapvetően ezzel egyébként nem volt gond, a tapasztalataink alapján szépen a helyén maradt, és nem volt nehéz megtalálni a megfelelő pozíciót. A fülpárnák szivacsai is nagyon kényelmes voltak, jól eltakarják a füleket, így még egy hosszabb idejű használat során sem volt problémás, ahogyan a zajszűrés sem, ugyanakkor kívülről már más a helyzet. Erőteljesebb magas hangok esetében, eléggé kihallatszottak a dolgok.

Tekintve, hogy egy gamer eszközről van szó, így értelemszerűen az a fő szempont, hogy játék közben megfelelő legyen. Ilyenkor a mélyeket nagyon szépen visszaadta, azonban volt vele egy állandó gond. A különböző effektek ugyanis nem voltak igazán erőteljesek, és részletgazdagok, így ehhez érdemes elidőzni a beállításokkal, ha tényleg megfelelő minőségben szeretnénk élvezni a játékokat.

Zenehallgatásnál is érdemes rászánni erre az időt, viszont itt jóval kevesebbet kell törődnünk ezzel. A megfelelő módosításokat ebben az esetben jóval könnyebb volt megtalálni, ráadásul itt tényleg nagyszerű minőséget produkált, akár a mély, akár a magas hangokról volt szó.

Azt tehát nem mondhatnánk, hogy minden tekintetben tökéletes lenne, de aki nem akar sokat költeni, és türelme is van ahhoz, hogy kihozza belőle a maximumot, az egy egészen jó terméket kaphat, viszonylag olcsón.

Ár: 6190 FT

Ár/érték: 10/9

A terméket köszönjük a Smartdiszkontnak! Ha valakinek felkeltette volna az érdeklődését, akkor az alábbi linken rendelheti meg:

Megtetszett? Vásárold meg!
Webshop felkeresése
8
/10
Ár/érték
Összegzés

Az árát tekintve nem sok jóra számítottunk, de ahhoz képest nagyon ügyesen teljesített! A negatívum, hogy pont a játékoknál kell jobban rászánni az időt a beállításokra, ugyanakkor néhány változtatással, tényleg jó minőséget produkál.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram