2023.12.05.TomiSpark

Így próbálhatod ki a Paint képgenerátorát

Az előzetes híreknek megfelelően megérkezett a szeptembertől egészen mostanáig tesztelt képgenerátor a Microsoft legendás rajzprogramjába. A mesterséges intelligencia általi képek generálására a DALL-E 3 integrációja révén van lehetősége a felhasználóknak. Mutatjuk, hogy hívható elő a Paint vadonatúj képessége!

Ahogyan arról ősszel már beszámoltunk, a Microsoft komolyan elkötelezte magát amellett, hogy felturbózza az évek során már jelentősen elavult Paintet. A programot mindenki jól ismeri, hiszen első változata még 1985-ben jelent meg, gyermekként pedig rengetegen szórakoztak ezzel, de sajnos nem igazán haladt a korral.

Idén ez megváltozott, hiszen a frissítések által már könnyedén eltávolíthatjuk a képek hátterét vagy éppen sötét módban is szerkeszthetünk a Paintben. Ezen túlmenően még szintén szeptemberben derült ki, hogy a program a rétegeket is kezelni tudja, tehát több elemet is egymásra pakolhatunk, továbbá az átlátszó PNG-fájlok kezelése sem jelent már problémát.

Fotók: Microsoft/Windows Latest

Ha pedig mindez nem lett volna elég, ekkor már tesztfázisban volt a képgenerátor, ami a Windows Latest cikke alapján pár napja mindenki számára elérhetővé vált. A portál szerint a funkció a Cocreator névre hallgat, az előző héten pedig már nyilvánossá tették, korábban ugyanis csak a Canary és a Dev csatornákon keresztül lehetett kipróbálni.

Pár napot talán még várni kell rá

Az újdonságot az eszköztár jobb oldalán található Cocreator gombnál érhetjük el. Ezt megnyomva érjük el a panelt, ahol megadhatjuk a szöveges instrukciónkat, majd a rendszer néhány másodperccel később varázsol nekünk egy képet. A Windows Latest az elsők között tesztelte a funkciót, amivel alapvetően elégedettek voltak, mivel a Paint egészen pontosan ábrázolta azt, amit kértek tőle.

Ami szintén pozitív, hogy a fejlesztők sem felejtették el a tényt, miszerint egy viszonylag új technológiáról van szó, ezért a Paintben egy négylépcsős kezdő oktatóanyag is segít a Cocreator hatékony kezelésében. A használathoz viszont fontos, hogy frissítsük az alkalmazást és jelentkezzünk be Microsoft-fiókunkkal. Amennyiben még így sem tudjuk igénybe venni, fel kell iratkozni a várólistára, de a jó hír, hogy az elbírálás mindössze néhány napig tart.

Megosztás
Beszéjünk róla!
Array
Ahhoz, hogy kommentelni tudj be kell jelentkezned Facebookon!

Bejegyzések, amelyek érdeklehetnek.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram